SLAVCON 2016 privíta priaznivcov fantastiky, sci-fi a historických tém.

Obľúbené stretnutie fanúšikov fantastiky, sci-fi a histórie sa uskutoční už po desiatykrát. Témou jubilejného Slavconu 2016 bude návrat ku koreňom. Bohatý program však nebude iba spomienkou k uplynulým ročníkom, ale aj priblíženie sa k súčasným trendom na poli týchto žánrov.

Komunita okolo fantastiky je na Slovensku veľmi rozšírená – oslovuje rovnako tínedžerov ako i dospelákov. Pred desiatimi rokmi vznikol festival Slavcon, práve z potreby sa stretávať, konfrontovať, vymieňať si názory, dávať si rôzne tipy a spoznávať tvorbu, ktorá je v tomto žánri neuveriteľne činorodá. Slavcon je trojdňový festival s bohatým programom zameraným na sci-fi, fantasy, hry, mytológiu a históriu. Uskutoční sa už po desiatykrát a to od 22. do 24. apríla. Program festivalu bude rozdelený do ôsmich línií: sekcia História prevedie návštevníkov festivalu, svetom Slovanov a ukáže ich zvyky, kultúru a mytológiu, vo Fantasy línii sa zase stretnú so všetkými dôležitými klasikami a súčasnými novinkami a nejedno slovo určite padne aj o novej sérii kultového seriálu Hra o Tróny –  jej ekvivalentom bude sekcia Sci-fi s vedecko – fantastickou zmesou toho najlepšieho, čo ponúka súčasná scéna, v sekcii Underground sa bude rozprávať o mnohých fenoménoch, kultových záležitostiach a vyhľadávaných trendov z oblasti filmov, seriálov, komixov a cestovania, v Literárnej línii sa uskutoční množstvo besied a autogramiád s autormi slovenskej a českej fantastiky a na svoje si prídu aj priaznivci všakovakých hier – doskových, počítačových i tých skutočných.

Pre tých, čo nechcú iba pasívne prijímať informácie a poznatky, budú pripravené rôzne workshopy, lukostrelecká strelnica, aréna s tréningovými mečmi a prevtelenie do života študenta Rokfortskej strednej školy čarodejníckej v pripravovanom Víkende na Rokforte. K tomu všetkému si návštevníci Slavconu užijú historický šerm, ukážky bojových umení, tanečné čísla, ohňovú show či koncerty tematických kapiel. Slavcon privíta aj mnoho zaujímavých hostí a odborníkov z rôznych oblastí. Zuzana Jakúbková príde porozprávať o zobrazovaní menšín v geekovskej komunite, historička Alys Krokkerová priblíži fascinujúci svet J.R. Tolkiena, Andrej Chrček sa zase podelí o svoje neuveriteľné znalosti z nevšedných športov, Lucia Závodníková ukáže ako veľmi je prepojený dnešný moderný svet s dávnou históriou a výstredný intelektuál Roman Szomolai sa rozhovorí o gamedesingu, hudbe a fantastike.

Ďalšie vstupenky, okrem predaja cez sieť ticketportal

SLAVCON 2016 / DK Lúky / 22. – 22. 04. 2016 / 12 € predpredaj / 14 € v deň podujatia

Zdroj KZP