Slam Poetry 2012!

Národní kolo soutěže v netradičním přednesu autorských textů již podesáté.

1.12. 2012, 20:00
Finále slam poetry soutěže 2012
Klub Fléda, Brno, Štefánikova 24
Host: / GADJO.CZ feat. MÁRIO BIHÁRI /gipsy accordion explosion/ & JOE HARPER /zpěv,brumle/
Afterparty: GADJO.CZ

V Gadjo.cz tančírně si na své přijdou jak příznivci sofistikované hudební eklektiky, temperamentního world n´ bassu, veselého balkan ska dubu nebo modního electro swingu… Nad ránem pak nekteří uslyší kokrhání kohoutů, dunění metra nebo znělku ze Star Wars…

Vstup: 100,- Kč v předprodeji, na místě 120,- Kč.

Již tradičním moderátorem večera bude herec Jakub Žáček, který se u fanoušků slamu těší stejné popularitě jako její vítězové.

Co je slam poetry?

Slam poetry nelze zaměňovat s autorským čtením či recitační soutěží. Autoři-performeři by se měli zaměřit tedy na to, co sdělují a jak to sdělují. Publikum je hlavním posuzovatelem tříminutového výkonu soutěžícího. Porota-publikum může během produkce dávat najevo svou nelibost či souhlas a tyto reakce jsou ve Slam Poetry velmi vítané, dodávají vystoupení akčnost a dynamiku. Toto jsou základní slamová pravidla s dodatkem, že za překročení časového limitu tří minut a použití rekvizit mohou být soutěžící penalizováni.

Porotu obvykle vybírá konferenciér či další organizátor soutěže náhodně přímo z přítomného publika před samotným zahájením soutěže – obvykle má porota pět až deset členů. Porotci přiřazují účastníkům soutěže body (od 0 do 10 nebo od 1 do 10).

Soutěž se koná za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Statutárního města Brna, Nadace Intentio a Advokátní kanceláře Tomáš Rašovský.

Další informace na www.slampoetry.cz

Zdroj: Fléda