Slabý zvuk v protiklade so starými hitmi. Taký bol pražský koncert skupiny Nickelback.

Kanadskí rockeri Nickelback sa po prvýkrát predstavili v Českej republike v rámci svojho aktuálneho The hits tour. Do pražskej O2 arény so sebou doniesli aj stále sa zlepšujúcu rockovú zmes – skupinu Skillet.

Skupina okolo Johna Coopera začala ľudí baviť niečo po ôsmej hodine a darilo sa jej to výborne. Bohužiaľ, odniesli si daň za predskakovanie v podobe nie práve najlepšieho ozvučenia. Partička zo štátu Tennessee bola v Česku taktiež prvý raz a svoje vystúpenie si užívala. Výborný pohľad bol najmä na energickú bubeníčku Jen Ledger. Svojich fanúšikov potešili výbornou hudobnou lahôdkou, nechýbali ani hity „Hero“, „Awake And Alive“ alebo „Rebirthing“. Živnú pôdu pre fanúšikov Nickebacku pripravili ale obstojne.

Na samotnú kapelu Chada Kroegera sme si počkali približne do pol desiatej. Svoju show odpálila hitom „Animals“, čo bol výborný úvod, najmä pre starších fanúšikov. Tí pozornejší ale museli byť z prvého dojmu sklamaní, človek by totiž očakával, že kapela takéhoto formátu bude mať zvuk vyriešený omnoho lepšie. Trvalo pomerne dlho, kým sa zvuk dostal na úroveň, akú očakávam od koncertov svetového formátu. Zvukové renomé si ale páni rockeri vylepšili akustickými hitmi „Savin me“ a „Far away“, po ktorých už tvrdšie veci ako „Too bad“ a „Someday“ zneli podstatne lepšie. Sympatické bolo aj nosenie panákov na pódium od barmana skupiny, Bradleyho. Ten sa na stagei objavil asi štyrikrát, a tak svoje alkoholické renomé a formu Nickelback potvrdil aj v Prahe.

Ak teda v prvej polovici koncertu sklamali, tak v tej druhej potešili. Muzikantsky výborne odohraté piesne „Rockstar“ a „When we stand together“ zahriali na srdci ako starších fanúšikov, tak aj verných fanúšikov natlačených pred pódiom. Zaľúbených potešili zase skladbou „Lullaby“ a nechýbala ani hitovka „How you remind me“.

Subjektívne musím povedať, že playlist by som si vedel predstaviť poskladaný lepšie. Ani nie tak samotným výberom piesní, ten bol fajn, ale poradím piesní. Pre mňa bolo úplne nepochopiteľné, že v prídavku sa neobjavil ani jeden „starý“ hit typu „How you remind me“ alebo pomalá pieseň typu „Far away“. „Burn it to the ground na prvé rady zafungovala síce dokonale, ale ľudia sediaci na tribúnach okolo sa nedočkali vrcholu samotnej šou, ako to zvykne bývať zvykom.

Na záver by sa mi patrilo, aby som koncert zhodnotil. Popravde, je to dosť ťažká úloha. Skupina Nickelback ukázala, že stále patrí na svetové pódiá, ale zvukovým úvodom a pre mňa nepochopiteľným záverom pokazili kladný dojem so svojich starých hitov.

Nickelback, 7.11.2013, Setlist:
1. Animals
2. Woke Up This Morning
3. Photograph
4. Something in Your Mouth
5. Savin‘ Me
6. Far Away
7. Too Bad
8. Someday
9. If Today Was Your Last Day
10. Rockstar
11. When We Stand Together
12. Drum Solo (Medley)
13. Gotta Be Somebody
14. Lullaby
15. Figured You Out
16. How You Remind Me

Prídavky:
17. Saturday Night’s Alright for Fighting (Elton John cover)
18. Burn It to the Ground

Napísal: Branislav Račko