Škwor púšťa do éteru singel Milionu hvězd se ptáš.

Česká kapela Škwor aktuálne u fanúšikov boduje seriálom live videí z minuloročného vypredaného koncertu v pražskej O2 aréne. Koncertná oslava 20. narodenín populárnej rockovej štvorice, ktorú navštívilo vyše 14 tisíc fanúšikov, bola nadupanou prehliadkou, počas ktorej zazneli tie najväčšie hity bohatej kariéry Škwor.

Jedným z vrcholov celej show bola silná balada Milionu hvězd se ptáš z predposledného albumu Hledání IDentity, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie skladby kapely a na základe veľkej odozvy fanúšikov i médií sa práve dočkala nového singlového vydania.

„Je samozrejmé, že sledujeme, ktorá pesnička sa ľudom páči viac, a ktorá naopak menej. Skladba prešla určitým vývojom a pridaním živého klavíru získala nový rozmer. Vlastne sme vymysleli ďalšiu, a nebojíme sa povedať i lepšiu verziu. Už keď sme ju v tomto prevedení hrali v O2 aréne, bolo nám podľa reakcií fanúšikov jasné, že táto úprava funguje na 1000%. Atmosféra, ktorá pri tejto skladbe vznikla, bola taká jedinečná, že rozhodnutie vypustiť ju ako singel, bolo veľmi rýchle,“ vysvetľuje kapela.

Skladba, ktorá sa nielen podľa ohlasu v O2 aréne, ale napríklad i na Spotify či vo fanúšikovských anketách, ukazuje ako jedna z najpopulárnejších, má tak nespochybniteľný potenciál stať sa ďalším úspešným singlovým zárezom Škworu. Zároveň môže poslúžiť ako vítané osvieženie pri čakaní na nový album, podobne ako slúži celý seriál live videí z O2 arény, ktorého nové diely pribúdajú každú nedeľu večer na YouTube kanál kapely, pričom posledný je v pláne na 29. 12. 2019.

„Reakcie na rozhodnutie podeliť sa s fanúšikmi formou live videí a tiež DVD, sú jednoznačne pozitíve. Veľká časť ľudí už doma DVD prehrávač ani nemá, a na našom YT kanáli si môžu pozrieť všetky videá  za sebou tak, akoby to bolo de facto i na nosiči a navyše v lepšej obrazovej kvalite,“ dodáva Škwor.

Nič z vyššie uvedeného ale rozhodne neznamená, že by pražská štvorica zaháľala, keď príde na novú tvorbu. Naopak! Ako potvrdzujú nasledujúce slová, kapela priebežne pracuje na novom, v poradí už 10. albume, ktorý má v pláne vydať na jeseň budúceho roka. „Nové skladby vznikajú už tradične hlavne v našej produkcii a s účasťou nikoho zvonku nepočítame. V tom teda zmeny nie sú, ale všetko ostatné je tentokrát inak. Nová skúšobňa, nové štúdio, nové spôsoby a technológie nahrávanie, nový gitarista…. Momentálne nahrávame demo snímky s nápadmi a prebiehajú prvé nástrely spevu s textami.“

Než sa dočkáme nového materiálu, môžeme sa tešiť na pokračovanie hojne navštevovaného Uzavřenej kruh Tour II., ktoré odštartuje na sklonku februára, a kapela v rámci neho odohrá 12 koncertov na miestach, kde dlho alebo doposiaľ vôbec nehrala. Vstupenky na turné fanúšikovi nájdu v sieti Ticketstream.

Obálka alba Hledání identity – 2015
Autor: Maťo Mišík (www.matomisik.cz)

ŠKWOR – UZAVŘENEJ KRUH TOUR II
22. 2. 2020 – Znojmo
7. 3. 2020 – Frýdek Místek
14. 3. 2020 – Karlovy Vary
21. 3. 2020 – Zábřeh na Moravě
28. 3. 2020 – Benešov
4. 4. 2020 – Jindřichův Hradec
11. 4. 2020 – Pardubice
17. 4. 2020 – Žďár nad Sázavou
18. 4. 2020 – Klatovy
24. 4. 2020 – Kladno
25. 4. 2020 – Česká Lípa
9. 5. 2020 – Uherské Hradiště

Zdroj: TS