Škwor oslávi 25 rokov na dvoch veľkolepých koncertoch v O2 universum

Unikátne a hojne navštevované akustické turné Škworu sa skončilo len pred pár dňami, no populárna česká rocková mašina napriek tomu nespí na vavrínoch. Naopak… Legendárna kapela, ktorá na budúci rok oslávi úctyhodných a veľmi úspešných 25 rokov na scéne, si ako darček pre seba i svojich fanúšikov naplánovala hneď dve veľkolepé koncertné oslavy v pražskom O2 universum. Škwor tu zahrá 6. a 7. októbra 2023 a okrem narodeninovej šou tu zároveň prvýkrát predstaví pripravovaný nový radový album.  

„Rok 2023 sa ponesie v znamení osláv 25. výročia založenia skupiny Škwor! Naplánovali sme preto 2 špeciálne koncerty 6. a 7. októbra 2023 v pražskom O2 universum, v ktorom sme doposiaľ nikdy nehrali. Je to priestor výnimočný nielen svojou akustikou, ale predovšetkým zaisťuje maximálne pohodlie pre Vás – divákov, aby sme si mohli túto jedinečnú šou spoločne čo najlepšie užiť. Za tých skvelých 25 rokov vďačíme totiž hlavne Vám. Iba vďaka tomu, že chodíte na koncerty, kupujete naše albumy a počúvate nás, pre Vás môžeme robiť muziku už štvrťstoročie. Či už ste s nami od začiatku, alebo ste sa o nás dozvedeli len nedávno, ste srdečne vítaní na tejto oslave! Prípravy sú už v plnom prúde a my sa na Vás neskutočne tešíme!“ uvádza k oslavám 25 rokov a pripravovanému dvojkoncertu kapela, ktorá patrí právom medzi stálice českej rockovej scény.

Svoj výnimočný status, ktorý dokazuje i neustále rastúca fanúšikovská základňa, Škwor priebežne potvrzuje novými nahrávkami, úspešnými videoklipmi a výpravnými live shows. Tie má vo zvyku so svojím početným tímom vylaďovať do najmenších detailov, od svetiel a zvuku cez pyro efekty až po design pódia a pôsobivé dekorácie. To, samozrejme platí aj v prípade „narodeninových“ koncertov v O2 universum, počas ktorých kapela zúročí i skúsenosti zo svojich predchádzajúcich veľkých sólových koncertov v pražskej Lucerne, Incheba Arene, O2 arene či Fóre Karlín…

„V tejto chvíli je ešte príliš skoro prezrádzať detaily toho, čo všetko si pre našich fanúšikov na koncertoch v O2universum chystáme. Môžeme ale rozhodne sľúbiť, že pôjde o pre nás i pre nich veľmi výnimočný zážitok, ktorý v ničom nezaostane za svetovou produkciou v rámci žánru,“ dodáva trochu tajomne 4-členná partia, ktorá túto jeseňpotešila svojich priaznivcov okrem akustického turné tiež LP reedíciou albumového debutu Vyhlašuju boj.   

Viac aktualít o koncertoch v O2 universum, o ďalšom dianí z tábora Škwor a o prvých detailoch z príprav nového albumu nájdu fanúšikovia na sociálnych sieťach kapely (Facebook a Instagram).

Vstupenky na veľkolepé narodeninové koncerty sú v predaji v sieťach Ticketmaster a Ticketportal.

Zdroj: TS