ŠKWOR finišují nový album a chystajú sa na Forum Karlín!

Předloni vyprodali v rámci oslav 15. narozenin Incheba Arenu, loni „svatostánek“ českých muzikantů Lucernu, ale ani to jim nebylo dost. Letos se Škwor rozhodli vyměnit lety prověřené velké sály za jeden z těch nejmodernějších, jež v tuzemských luzích a hájích máme, a poctít své fanoušky velkolepým koncertem v hale Forum Karlín. V pátek 13. 11. tam se svými příznivci oslaví nejen 17. narozeniny, ale také vydání nového řadovky, kterou kapela chystá na podzim.

„Album je ve fázi dolaďování, tzn. hledání zvuku, aranžování atd., takže na dobré cestě…,“ popisuje basák Škwor Tomáš Kmec aktuální stav nového alba. Následovník dva roky staré osmé řadovky Sliby & Lži by měl být dle Kmecových slov: „rozmanitý a zatím to vypadá, že i o něco tvrdší, než byly Sliby & Lži. Fanoušci se mají určitě na co těšit.“

Foto_Jan Švanda 2

Kapela, která má nyní připravených patnáct písní, jež vykrystalizovaly během nahrávání, si novinku již tradičně produkuje sama a dle náznaků je dost pravděpodobné, že kromě pro Škwor typických úderných songů se na ní představí také i v o něco „baladičtější“ podobě a naváže tak na závěrečnou skladbu z alba Sliby & Lži Síla starejch vín, jejíž videoklip se na Youtube blíží k 1,5 milionu shlédnutí.

Kromě finišování prací na novince Škwor ale nezanedbávají ani živé hraní, což dokládá více než úctyhodný seznam převážně festivalových vystoupení, který najdete na oficálním webu kapely zde: www.skwor.cz/koncerty. Vrcholem letošní koncertní sezony Škwor pak bezesporu bude listopadový narozeninový koncert v pražském Foru Karlín, jímž kapela naváže na předloňské vyprodané vystoupení v Incheba Areně a loňský, rovněž vyprodaný koncert ve velkém sále pražské Lucerny.

Foto_Jan Švanda 1

„Tradice se mají udržovat a my tradice máme rádi. Ovšem i do nich je potřeba vnést občas trochu novátorství a tím jsme se řídili při výběru lokace tradičního podzimního pražského koncertu. Vzhledem k tomu, že tu konečně vznikl nový prostor, který splňuje požadavky návštěvníků koncertů 21. století, byla naše volba vcelku jednoduchá. Chceme ten prostor společně s vámi vyzkoušet a ukázat mu, zač je toho škwoří loket. Takže co říkáte na Forum Karlín 13.11.2015?!,“ komentuje bubeník Škwor Martin Pelc výroční koncert, na nějž kapela zve mimo jiné i tímto video teaserem a na který už nyní seženete vstupenky v předprodeji sítě Ticketream zde.

Zdroj: SUPRAPHON a.s.