Skvelý Uprising ukončil prázdniny!

Uprising Reggae Festival ďakuje všetkým fanúšikom a kapelám za jedinečnú atmosféru a skvelý štvrtý ročník festivalu. Aj napriek rozmarom počasia, ktorými bol skúšaný, sa s rekordnou účasťou fanúšikov zaradí medzi najlepšie ročníky.

Headlinerom piatkového dňa, ktorý prebehol aj napriek extrémne vysokým horúčavám bezproblémovo, bol určite pre mnohých Gentleman & The Evolution. Nezaostávali však ani Foreign Beggars, Lutan Fyah, Perfect Giddimani či Lady Chann a slovenskí Vec, Zverina, Hafner &Beyuz, Amo & band či Medial Banana. Areál žil aj workshopmi, exhibíciami a najmä skvelou náladou a nezameniteľnou pohodovou atmosférou. Po výnimočnom piatkovom večeri sa všetci tešili na sobotné pokračovanie. Tu však zaúradovalo nepredvídateľné počasie a organizátori, pre ktorých je bezpečnosť návštevníkov festivalu na prvom mieste, museli festival dočasne uzatvoriť a program prerušiť.

Uprising Reggae Festival 2011

Vrtochy počasia sa na Uprisingu ukázali v plnej sile. Zatiaľ čo v piatok počas horúčav organizátori zabezpečovali pitný režim návštevníkov, nasledujúci deň ich chránili pred nebezpečenstvom hroziacim kvôli búrke a silnému vetru.  Festivalový štáb, ktorý bol v neustálom kontakte so SHMÚ a s bezpečnostnými zložkami, vďaka najaktuálnejším informáciám o počasí, sa s dôrazom na bezpečnosť návštevníkov rozhodol podujatie na niekoľko hodín prerušiť. Z dôvodu silného nárazového vetra dosahujúceho viac ako 100 km/h a zhoršujúcemu sa počasiu a nepriaznivým predpovediam na najbližšie hodiny bolo nutné evakuovať festivalový areál a jednotlivé pódia, stany a ďalšie stavby uzavrieť a zabezpečiť nielen proti silnému vetru, ale aj hroziacej búrke. 

Festival, ktorý bol uzatvorený približne 8 hodín sa opäť pre návštevníkov otvoril o polnoci a upravený program pokračoval do skorých ranných hodín. Na Uprisingu vystúpili všetci headlineri sobotného programu, ktorí sa prestriedali na hlavnom pódiu, ako aj v dancehall stane. Fanúšikovia a priaznivci festivalu, ktorí sa aj v hojnom počte do areálu po jeho znovuotvorení vrátili, tak neprišli o vystúpenia Looptroop Rockers, Capleton & David House Crew, General Levy, Daddy Freddy či Katchafire.

Uprising Reggae Festival 2011

Výborná atmosféra a skvelé koncerty jednoznačne zaraďujú Uprising Reggae Festival medzi popredné európske hudobné festivaly. Aj napriek vrtochom počasia, ktoré tento ročník sprevádzali, ukázali organizátori dôležitosť návštevníkov a dôraz na ich bezpečnosť a fanúšikovia obľúbenosť svojimi reakciami a o 15 % vyššou účasťou ako minulý rok. Organizátori festivalu už o pár dní začnú pripravovať ďalší, piaty ročník festivalu, ktorý bude nielen  oslavou malého jubilea, ale opäť plný skvelých interpretov a skvelou rozlúčkou s letom a prázdninami.

www.uprising.sk
www.facebook.com/uprisingreggaefestival

Zdroj: Uprising
Publikoval: Redakcia GREGI.NET