Skupina Tublatanka predstavuje klip „Nový vírus“!

Skupina Tublatanka má nový klip! Na svete je obrazová podoba skladby „Nový vírus“. Pieseň pochádza z nedávno vydaného výberového albumu Najväčšie hity No. 3 „Cítim sa fajn“. Naživo si skladbu „Nový vírus“ môžu fanúšikovia vypočuť už 16. marca v Collosseum klube v Košiciach!

Skupina Tublatanka má nový videoklip! Po dvoch rokoch nakrútila klip na skladbu „Nový vírus“. Filmové dielo sa nakrúcalo v štúdiách Atlantis na Kolibe.

„S klipom sme všetci v skupine spokojní. Jeho výroba trvala síce dlhšie ako sme predpokladali, ale pri strihu a hlavne postprodukcii si video vyžiadalo veľa času a trpezlivej práce. Ďakujeme štábu Tibora Pataya. Chceli sme spolu s režisérom Jozefom Kohárym urobiť klip, ktorý nebude klišé. Klip s  nekomerčným a zaujímavým obrazom a svojskou atmosférou.“ Vysvetľuje líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

Skupina Tublatanka má na konte desiatky úspešných klipov. Dáva si záležať, aby jej klipy neboli len o hudbe, ale aby vyjadrovali aj názor a myšlienky skupiny.

„Pieseň „Nový vírus“ kritizuje dnešnú konzumnú spoločnosť. Videoklip dáva skladbe ešte ďalší rozmer. Reagovali sme na súčasnú dobu, ktorá prináša aj veci, ktoré v minulosti neboli až tak bežné a ľudia v nej ľahko podľahnú mediálnemu tlaku a často strácajú zmysel k naozajstným hodnotám.“ Objasňuje pointu klipu Tublatanky Maťo Ďurinda.

Skladba „Nový vírus“ je bonusovou piesňou výberového albumu Najväčšie hity No. 3 „Cítim sa fajn“. Album obsahuje 19 energických rockových piesní Tublatanky od roku 1994 až po súčasnosť a u fanúšikov má veľký úspech.

„Pieseň sme po prvý raz zahrali naživo na januárovom koncerte v Prahe. Cítili sme, že publikum kladne reaguje a  spieva s nami. Ľuďom chýbajú energické a rýchle skladby, asi sú presýtení vlažnými hitmi, čo sa na nás od všade valia. „Nový vírus“ sme zaradili aj do nášho koncertného playlistu, hrať túto skladbu nás fakt baví.“ S úsmevom konštatuje Maťo Ďurinda.

Naživo si skladbu „Nový vírus“ môžu fanúšikovia vypočuť už 16. marca v Collosseum klube Košiciach. Frontman Maťo Ďurinda, basgitarista Ďuro Topor a bubeník Peťo Schlosser predvedú dokonalý rokový nášup a na všetkých fanúšikov sa tešia. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal a v miestnych pokladniach klubov.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Tibor Patay