Skupina Sveťo Korbeľ & Personál vyrazili na jesennú minitour 2016!

Sveťo Korbeľ & Personál je bočný projekt gitaristu Slobodnej Európy Sveťa Korbeľa, ktorý vznikol v roku 2013 ešte pod pôvodným názvom Cukor a bič, následne v roku 2014 sa premenoval na Jeho Skromnosť & Personál a v súčasnom roku na aktuálny názov Sveťo Korbeľ & Personál.

Po februárovom spoločnom turné po Slovensku a Čechách spolu s Braňom Alexom (s jeho programom This is punkrock from Transylvania) a kapelou Romanes (vlastný projekt Romana „Hula“ Hulína) sa tak po siedmych mesiacoch Sveťo Korbeľ & Personál vrátia na klubové pódia. Stane sa tak počas jeden a pol mesačnej koncertnej prestávky Sveťovej materskej kapely Slobodná Európa, kedy jej spevák Whisky sa vydal za cestovateľskými dobrodružstvami do Severnej Kórei, Gruzínska a Iránu.

sveto_korbel_personal_01

Na  piatich koncertných zastávkach (9.9. Košice, 10.9. Nitra, 30.9. Bratislava, 1.10. Banská Bystrica a 8.10. Nové Mesto nad Váhom) si so Sveťom Korbeľom & Personálom v pozícii hostí v rôznych mestách zahrajú aj tradičné spriaznené kapely ako Beautiful Bastards, Shadow of Television, The Wilderness, The Bullboxers a ďalšie…

sveto_korbel_personal_02

Sveťo Korbeľ & Personál v roku 2015 vydali svoj debut „Žiadny rešpekt!“. Svoj štýl označujú ako garage psychedelic punk a je ovplyvnený hlavne kapelami ako Stooges, Ramones, MC5 či Damned…

V súčasnosti Sveťo Korbeľ & Personál pozostáva už z 5-člennej zostavy, keďže do svojich radov pribrali klávesáka a gitaristu Petra Markovskeho, známeho aj z kapely The Plastic People Revival Band.

SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL sú:

Sveťo Korbeľ (Slobodná Európa) – spev, gitara
Jakub Hrčka (Kaktus a Ramones Bratislava) – gitara, spev
Peter Markovski (The Plastic People Revival Band) – gitara, klávesy
Martin Štulo“ Štulajter – basgitara, spev
Jano Hrčka (Kaktus a Ramones Bratislava) – bicie

SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL – KONCERTY JESEŇ 2016:

Piatok 09.09. – KOŠICE, Collosseum Club
Sobota 10.09. – NITRA, Čudný Pohľad Pub
Piatok 30.09. – BRATISLAVA, Randal Club
Sobota 01.10. – BANSKÁ BYSTRICA, Klub 77
Sobota 08.10. – NOVÉ MESTO NAD VÁHOM, Klub Za Rampami, Happy Punk 4

Viac info hlavne na: www.facebook.com/svetokorbelpersonal

plagat-sveto-korbel-and-personal-jesen-2016

Zdroj: RF music agency