Skupina Slza prichádza s letným hitom Není to tak zlý. Upozorňuje fanúšikov na ich turné a nový album

Skupina Slza vydáva novú pieseň „Není to tak zlý“. O pozitívne ladený text tracku s veľmi chytľavým refrénom sa postaral spevák Petr Lexa s Xindlom X, hudbu zložil Lesa spolu s gitaristom Lukášom Bundilom. „Po niekoľkých rokoch spoločného písania songov s ďalšími autormi je to vlastne tak trochu návrat do doby albumu Katarze a Holomráz, kedy pesničky vznikali presne takto – zobral som gitaru, sadol si a napísal pesničku,“  hovorí Lukáš Bundil, podľa ktorého slov sa tým vracia do doby, kedy ešte na singloch nespolupracoval s ostatnými umelcami. Réžie videoklipu sa ujal spevák Petr Lexa, ktorý sa v roli režiséra a scenáristu objavuje čím ďalej tým viac, a to nielen pri tvorbe Slzy. Najnovším singlom populárnej dvojice oznamuje klubové turné a tiež nový, v poradí štvrtý, album. Na oboje sa fanúšikovia môžu tešiť už túto jeseň.

„S prvým albumom Katarze sme išli na turné po veľkých kulturákoch a s druhým albumom Holomráz potom halové koncerty. Nikdy sme nezažili atmosféru klasických klubových koncertov a s tretím albumom v roku 2020 sme tak naplánovali turné práve po kluboch. To sa nakoniec kvôli covidu muselo zrušiť. Vraciame sa tak k nemu teraz – so štvrtým albumom a strašne sa tešíme na osobnejší kontakt s fanúšikmi, ktorý menší priestor umožňuje,“ vysvetľujú umelci.  

Nie je žiadnym tajomstvom, že si Petr Lexa a Xindl X navzájom vypomáhajú s textami svojich piesní. „S Xindlom X sme sa v texte snažili zachytiť atmosféru blížiaceho sa leta, kedy človek potrebuje na nejakú dobu vypnúť a byť zase chvíľu vo vnútri free,“približuje význam piesne „Není to tak zlý“ frontman Slzy. Zamyslenie ani väčšiu hĺbku v texte fanúšikovia ale hľadať nemajú. „To ani nebolo cieľom. Vlastne sme len chceli ľuďom navnadiť pohodu a dobrú náladu. Rovnako tak som pristupoval aj k scenáru a réžii klipu. Mám pocit, že v oboch prípadoch sa to podarilo a zo songu aj klipu na vás hneď dýcha leto,“ verí spevák.

S optimistickým textom korešponduje tiež roadtripový videoklip. Držitelia Českého slávika v ňom nadväzujú na letnú pohodovú atmosféru, kedy s partiou kamarátov prechádzajú plní energie preslnenou sázavskou krajinou v červenom retro kabriolete. Role scenáristu a režiséra sa tak opäť ujal Petr Lexa, o kameru sa postaral Michael Nováček, ktorý má na svedomí úspešný minuloročný videoklip k piesni „Padám“, ktorý so Slzou naspievala Pam Rabbit. 

Slzu teraz čaká nabité koncertné leto, ktoré vyvrcholí jesenným turné naprieč Českou Republikou a vydaním už štvrtého štúdiového albumu. Fanúšikovia sa tak rozhodne majú na čo tešiť!

Slza – Není to tak zlý
STREAMINGOVÉ SLUŽBY
Slza – Není to tak zlý
Autoři: L. Bundil, Petr Lexa, Ondřej Ládek
ISRC: CZUM72300609
(P) 2023 Universal Music

www.instagram.com/skupinaslza/
www.skupinaslza.cz
www.tiktok.com/@lexapetr

Zdroj: TS