Skupina SIMPLY RED vydá začiatkom júna nový album s názvom Big Love.

V roku 2009 sa zdalo, že jedna z úspešných britských skupín konči. Spevák  Mick Hucknall krátko predtým vydal sólový debut a kapela vyrazila na rozlúčkové turné, ktoré malo byť záverečným stretnutím s priaznivcami.

„Povedal som si , že dvadsaťpäť rokov je tak akurát dosť a toto turné bude pre Simply Red posledné“, prehlásil vtedy charizmatický spevák. V decembri 2010 šnúra koncertov končila vystúpením v londýnskej O2 Aréne, ktoré bolo naživo prenášané do kín po celom Anglicku. Koncom minulého roka sa však Hucknall rozhodol pripomenúť verejnosti tridsiate výročie  a ohlásil termín jesenného turné a pred mesiacom odtajnili plány vydať nový album!

Mick_Hucknell - Credit Lorenzo Agius

Simply Red prežili vrcholné okamžiky v prvej polovici deväťdesiatych rokov, keď vydali albumy  A New Flame (1989), Stars (1991) a Life (1995). Platňa Stars je šiestou komerčne najúspešnejšou nahrávkou v britskej histórii a skupine priniesla cenu Brit Awards aj nomináciu na prestížnu  Mercury Prize. Zatiaľ posledný album Stay vyšiel v roku 2007.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/playlists/98587037″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Zoznam skladieb na Big Love:
Shine On
Daydreaming
Big Love
The Ghost Of Love
Dad
Love Wonders
Love Gave Me More
Tight Tones
WORU
Coming Home
The Old Man And The Beer
Each Day

bl4x

Zdroj: Warner music