Skupina OCEAN vydava album na vinyle a vyráža na turné aj do Bratislavy.

Oceán si k jarnému turné urobil radosť a vydal svoj minuloročný album Ve smíru v limitovanej edícii na vinyle. Podporuje ho klip k ďalšiemu singlu peřinách.

Skupina Oceán minulý rok vydala po 25. rokoch nový album. Bol skvele prijatý fanúšikmi aj odbornou kritikou a že piesne fungujú aj naživo, si štvorica Jitka Charvátová (spev), Petr Kučera (klávesy), Jan Vozáry(bicie) a Petr Hons (gitara, basa) potvrdila na pódiu. 

Zo zmieňovaného albumu už boli predstavené single DanteBludný Holanďan a Půlměsíc, ku ktorým kapela natočila aj veľmi zaujímavé klipy. Ďalší v poradí zverejnila pred pár dňami. Vybrali si pieseň V peřinách 

“Klip jsme točili na chalupě výtvarníka Jana C. Löbla, který je i autorem koncepce klipu. Natáčela jsem jako první, takže se zrovna na mě nastavovala kamera. Dvě hodiny jsem musela ležet na stole, ve tmě, sama, pokrytá s mechem a lezlo po mě všechno možný zvířectvo – brouci, mušky, píďalky… Nebyl to úplně příjemný zážitek a skončil noční nevolností. Tyto záběry naštěstí v klipu nejsou,“ hovorí dnes už s úsmevom speváčka Jitka.

Oceán pripravil pre fanúšikov ďalšiu časť úspešného turné, ktoré bude s krátkymi pauzami až do konca roka. Hneď na začiatku ich čaká dvojica koncertov s nemeckým projektom M.I.N.E, za ktorým stojí Marcus Meyn, osobnosť legendárnych Camouflage. Dvojkoncert oboch skupín sa uskutoční 14. apríla v Bratislave (Ateliér Babylon) a o deň neskôr (15. apríla) v pražskom klube Rock Café.

Vinyl sa dostane do klasického predaja, ale si ho môžu fanúšikovia objednať  aj na oficiálnom webe kapely (www.jistage.com), odkiaľ ho získajú ručne očíslovaný a podpísaný vsetkými členmi skupiny. 

Album počúvajte/sťahujte: https://WMCZ.lnk.to/Ve-Smiru

Zdroj: Warner Music
Foto z videa: archiv Oceánu