Skupina Kryštof vydáva spoločnú pieseň Karlom Gottom. Duet Vánoční preniesla na „filmové“ plátno režisérka Karin Krajčo Babinská.

Richard Krajčo a skupina Kryštof nahrali pred dvomi rokmi pieseň s Karlom Gottom. Teraz plnia dohodu, ktorú mal Richard s Karlom a jeho rodinou, a spoločnú pieseň s názvom Vánočnípúšťajú do sveta. Scenár a réžiu výpravného videoklipu si zobrala na starosť Karin Krajčo Babinská, ktorá priznáva, že to nebolo také jednoduché. „Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je,“ hovorí režisérka filmového videoklipu, kde okrem svojho manžela Richarda Krajča a ich troch detí obsadila aj výnimočné herecké tváre Ivu Janžurovú, Aloisa Švehlíka, Danu Batulkovú, Pavla Rímskeho a Lucii Štepánkovú. Videoklip ku skladbe Vánoční vychádza dnes 5. novembra o 9tej hodine.

„Vánoční je pro nás s kapelou něco nového a výjimečného, nejen díky spojení. Vánoční píseň má člověk cca jednou za kariéru,“ hovorí Richard Krajčo a dodáva: „Toužili jsme po písni, která se bude zjevovat pokaždé o vánočních svátcích, ale zároveň se vyhnout všem klišé. Samozřejmě nevíme, jestli se nám to podařilo, ale fanoušci nám to určitě prozradí.“ 

Pieseň Vánoční vznikla tesne pred duetom Srdce Nehasnou, ktorý pre Karla Gotta a jeho dcéru Charlottku napísal tiež Richard Krajčo.

„Za Karlem Gottem jsem s písní Vánoční přišel a svěřil se mu, že jsem napsal text, kde hraje významnou roli, a tak mě napadlo, že by se v ní mohl i objevit. Jemu se to naštěstí zalíbilo, a tak jsme se kdysi dali dohromady. A on pak asi po týdnu zavolal s jeho ženou Ivankou zpátky, a kromě toho, že souhlasil, abychom spolu nazpívali Vánoční, mě poprosil, jestli bych nezkusil napsat píseň pro něj a pro Charlottku,“ spomína frontman skupiny Kryštof. 

„Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,“ hovorí Krajčo,aj o Karlovi  Gottovi, ako symbole Vianoc, ktorého piesne každé Vianoce znejú z našich domácností ale aj stánkov s vareným vínom.

Videoklip ku skladbe režírovala a scenár napísala Karin Krajčo Babinská. Do detských úloh obsadila svoje a Richardove deti. „Byla to jejich první velká příležitost před kamerou, kdy opravdu dostaly roli a musely hrát. Proto jsem jim před natáčením uspořádala poměrně náročný casting, aby to nedostaly zadarmo.“ A o čem videoklip je? „Dlouho jsem vymýšlela, o čem má vlastně být, protože až píseň uslyšíte, tak pochopíte, že to není úplně snadné,“ popisuje režisérka. „Nakonec jsem se rozhodla, že zachytím tu pravou rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí. V klipu je samozřejmě ukrytý i příběh a je dobré dokoukat jej až do úplného závěru, aby se všechno spojilo. Je to takový krátký film na pět a půl minuty a je věnovaný všem, kteří tady s námi už nejsou, ale na které nikdy nezapomeneme a víme, že jako Andělé při nás budou vždycky stát.“ 

Kryštof feat. Karel Gott – Vánoční
Autoři: Richard Krajco, Petr Harazin
ISRC: CZUM72000745
(P) 2020 Universal Music

https://www.facebook.com/skupinakrystof
https://www.instagram.com/krystof_instagram/
https://www.krystof.net

 

Zdroj: TS