Skupina HEX si v novom klipe „Tak sa mi zdá“ spomína na mladosť!

Skupina HEX má nový klip k skladbe „Tak sa mi zdá“! Klip aj skladba z výberovky “Všetko najlepšie“ je nostalgickou spomienkou na mladosť. Klip „Tak sa mi zdá“ strihal bubeník HEXu Tibor „Tybyke“ Szabados, ktorý je archivárom kapely.

Fanúšikovia v klipe uvidia bývalých členov kapely, spolupracovníkov Martina Sarvaša, Laca Lučeniča, Zuzanu Šulajovú, Juraja Kukuru a kapely Le Payaco, Para a ďalších. Pozrite si ako sa za dve desaťročia zmenila doba aj kapela HEX!

1992 - HEX - fotenie v z¦îite stare¦ü 2

Bratislavská kapela HEX predstavila klip ku skladbe „Tak sa mi zdá“. Pieseň pochádza z výberovky v tvare knihy s názvom „Všetko najlepšie“. Klip rovnako ako text piesne je nostalgickou spomienkou na históriu skupiny. Filmové dielko má na svedomí bubeník Tibor „Tybyke“ Szabados.

Vytvoriť nostalgický klip napadlo Ďuďovi po vydaní výberovky „Všetko najlepšie 2013-1992“. Keďže je to taký spomienkový album, rozhodli sme sa, že si zaspomíname aj obrazom. Keďže som archivárom skupiny, podujal som sa na túto prácu ja. Začal som s tým ešte na jar a strihal som to so slzami v očiach. Sú tam zábery od roku 1991 až po rok 2014.“ Smeje sa bubeník Hexu Tibor „Tybyke“ Szabados.

000469

V klipe si HEXáci zaspomínali na krst CD „Ježiš Kristus nosí krátke nohavice“, klub Rock Pop Jazz, oficiálne klipy od roku 1991 až po 2014 – „Detváky“, „7 tiel“, „Zlý motýľ“, „Maťo a Linda“, „Snežný pluh“, „V piatok podvečer“, „Michaela“, „Nikdy nebolo lepšie“, „Ty a ja“ či „Keď sme sami“. 

Klip je v štýle „tak išiel čas so skupinou Hex“. Fanúšikovia v ňom uvidia bývalých členov – Petra Slameňa, Jožka Juríčku a Martina Čoreja. Ale aj hostí či technikov, ktorí s nami za tie roky spolupracovali. Napríklad Juraj Kukura hrá na bicie v klipe k piesni Michaela. Objaví sa tam aj Zdeněk Suchý, Martin Sarvaš, Laco Lučenič, Zuzana Šulajová, Richard Šimurka, kapely Le Payaco, Para a ďalší.“ Rekapituluje spevák HEXu Peter „Ďuďo“ Dudák.

DSC07497

Autorom hudby „Tak sa mi zdá“ je spevák, gitarista a klávesák Hexu Peter „Ďuďo“ Dudák. Ľahko kontroverzný text napísal gitarista Martin FefeŽúži. HEX majú dôvod spomínať, na scéne sú od roku 1990 v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje.

Hudba k skladbe „Tak sa mi zdá“ je návrat v čase. K našej prvej platni „Ježiš Kristus nosí krátke nohavice“ s ironickou dubstepovou vložkou, ktorá sa k nám samozrejme nehodí. Ľahko kontroverzný text napísal Fefe a môže sa zdať, že v ňom velebí minulý režim, ale v skutočnosti je to iba spomienková nostalgia za mladosťou a za starými, dobrými časmi, ktoré má každá generácia v inej dobe, u nás to bolo zhodou okolností na sklonku socializmu.“Vysvetľuje Peter „Ďuďo“ Dudák.

Kapela HEX pracuje aj počas leta. Popri koncertovaní pripravuje pre fanúšikov tri nové skladby, z ktorých chalani vyberú nový singel! HEXáci plánujú aj jesenné pokračovanie akustického turné „Keď sme sami“. Jeho dátumy sa dozviete už čoskoro, sledujte www.hex.sk a https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: archív HEXu a Pavol Karell