Skupina Hex chystá unikátny výberový album!

Bratislavská skupina Hex bude od polovičky marca v kategórii štyridsiatnikov! Pri tejto príležitosti sa rozhodla pre fanúšikov pripraviť  prekvapenie v podobe výberového albumu! Kapela chystá ku klasickej výberovke pridať aj ďalšie CD, ktoré naspievajú jej blízke skupiny a interpreti.

Bratislavská skupina Hex bude od polovičky marca v kategórii štyridsiatnikov! Pri tejto príležistosti sa rozhodla pre fanúšikov pripraviť  prekvapenie! Prezradila to na odovzdávaní cien Radio Head Awards, kde vystúpila spolu so skupinou Vetroplach. Začiatkom leta plánujú Hexáci vydať druhý výberový album. Tešiť sa môžme na 15 historických skladieb plus dve novinky.

„Povedali sme si, že je čas zosumarizovať našu tvorbu. Pôjde o výber pesničiek od prvej platne „Ježiš Kristus nosí krátke nohavice“ z roku 1992 až posledný album „Ty a ja“ z roku 2010. Zrekapitulujeme teda na jednom CD celú našu kariéru, ktorú chceme priblížiť mladšiemu publiku, s ktorým sa stretáváme na festivaloch. A samozrejme to bude darček aj pre našich dlhoročných fanúšikov, ktorí nás podporujú od začiatku.“ Teší sa líder a bassgitarista skupiny Yxo Dohňanský.

Skupina Hex je na scéne vyše 20 rokov. Prvý koncert odohrali chalani 17. februára 1990 v bratislavskej Petržalke. Hex má na konte 8 radových albumov, jednu výberovku a jedno DVD. Hex odohrali vyše 1000 koncertov hlavne na Slovensku, ale aj v Čechách, v Slovinsku, Maďarsku, v Anglicku aj v Spojených štátoch. Aj preto si určite zaslúžia poctu, ktorú pripravujú ako bonusové CD k výberovému albumu.

„Zdalo sa nám ako celkom dobrý nápad, dať urobiť coververzie našich pesničiek iným interpretom. Tým pádom bude naša výberovka vlastne dvojcédečko. Zatiaľ prezradím, že na albume zahrajú skupiny Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco alebo Polemic. Pribudnú aj ďalší, ktorých máme radi alebo ktorých sme ovplyvnili…“ S úsmevom prezrádza Yxo Dohňanský.

Skupinu Hex čaká klasické koncertné leto. Okrem toho chce k výberovke pripraviť aj špeciálny koncert. Pozve všetky kapely, ktoré nahrali jej skladby na albume. Môžme sa tak tešiť na pestrú zmes rôznych štýlov.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Igor Paliatka