Skupina ELAN dostala Zlatú platňu za Kamarátov.

Kapela Elán sa po minuloročnom úspešnom česko-slovenskom turné predstavila túto nedeľu na open air koncerte v Nitre. Ako už dávnejšie avizovali, bol to jeden z letných koncertov, ktorými by chceli uzatvoriť určitú etapu, keďže plánujú po ich jubilejnej budúcoročnej päťdesiatke na hudobnej scéne koncertne oddychovať až do roku 2020.

Takmer 13-tisícové publikum v nitrianskom amfiteátri si mohlo vypočuť 25 najväčších hitov od Elánistov počnúc skladbou Kamaráti až  po druhý prídavok Živých nás nedostanú a vidieť ich veľkolepú scénu s najmodernejšou zvukovou technikou. Energických hlavných protagonistov Joža, Vaša a Jana na koncerte doprevádzali ich kolegovia Peter Farnbauer (gitara, spev), Ľubo Horňák (klávesy), Števo Bugala (bicie) a trojčlenná dychová sekcia Rišo Šimurka, Martin Haas a Samo Šimek.

V polovici koncertu čakalo skupinu milé prekvapenie. Zástupkyňa hudobného vydavateľstva Warner Music  im odovzdala Zlaté platne  za 6CD box Kamaráti . Táto hudobná lahôdka  obsahuje všetky štúdiové albumy Elánu vydané od návratu Vaša Patejdla naspäť do skupiny v roku 1996  – Hodina pravdy (1997), Elán 3000 (2002), Tretie oko (2003), Anjelská daň (2010) a posledný štúdiový album Živých nás nedostanú (2014). K nim je pripojené CD O život naživo, ktoré obsahuje live záznamy z koncertov v Charkove z roku 1988 a v Bratislave z roku 1993.

Zdroj: WM
Fotograf : Ján Taufer