Skupina Čisté Tvary predstavuje klip „Prach Prikryl Nás“, v ktorom hviezdia Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný!

Slovenská skupina Čisté Tvary predstavuje singel, ktorým štartuje novú etapu svojej tvorby. Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor prichádzajú s novinkou „Prach Prikryl Nás“. Pieseň dostala aj unikátnu obrazovú podobu.

V klipe hviezdia populárni herci Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný. Singel „Prach Prikryl Nás“ bude súčasťou nového albumu, ktorý vyjde v októbri. Novinku si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na turné, ktoré štartuje 15.októbra v Košiciach!

Skupina Čisté Tvary prichádza s novým singlom, ktorý je medzníkom v tvorbe kapely. Skladba „Prach Prikryl Nás“ vznikla veľmi spontánne, hudbu zložili členovia skupiny Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský, Ondrej Gregor spoločne. Autorom textu je Juraj Péč.

Screen Shot 2015-09-05 at 5.43.38 PM

„Od začiatku sme cítili, že sa nám podarilo vytvoriť niečo špeciálne. V rámci našej tvorby môžeme hovoriť o ďalšom medzníku, či etape. Myslím si, že touto skladbou sme sa tvorivo aj výrazovo dostali do polohy, ktorá je pre nás veľmi vzrušujúca a nová a zároveň nám aj veľmi sedí. Vždy sme chceli napísať veľkú popovú skladbu, ktorá nebude slepo kopírovať módne hudobné trendy, ale bude nadčasová, pravdivá a vnútorne veľmi silná. Skladba „Prach Prikryl Nás“ hovorí o odvrátenej strane mesiaca, o slnku aj tme, o vášni a odcudzení, o príbehoch niekde hlboko v nás, ktoré navždy zostanú nedopovedané,“ vysvetlil líder skupiny Čisté Tvary Juraj Péč.

K piesni „Prach Prikryl Nás“ stihli už Čisté Tvary nakrútiť obrazovo atraktívny videoklip. Scenár klipu napísal mladý a mimoriadne úspešný spisovateľ a scenárista Peter Balko. Réžiu má na konte doteraz málo známy, ale veľmi talentovaný režisér Michal Haruštiak.

„Klip sa nakrúcal v najväčšom barokovom kaštieli na Slovensku vo Veľkom Bieli. Je to úžasné miesto s „pohnutou“ históriou. Počas dôb komunizmu, tento režim podobné historicky cenné stavby s okázalou architektúrou z duše nenávidel, takže v tejto barokovej „perle“ zriadil ženský ústav pre duševne choré. Kus z týchto zvláštnych energii je tam cítiť dodnes…“ skonštatoval Juraj Péč.

V klipe hviezdia v hlavných úlohách populárni herci Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný. V epizódnej úlohe sa predstavila Rebeka Poláková.

„Nakrúcanie bolo veľmi príjemné, aj keď trošičku náročnejšie.  Dobrá nálada však bola na pľaci po celý čas a to aj vďaka chlapcom. Som poctená, že som mohla spolupracovať na videoklipe pre Čisté Tvary a ešte k tomu k takej úžasnej pesničke ako je „Prach Prikryl Nás“, s hlbokým textom a veľkou hudbou, ktorá sa dostáva až pod kožu. Bol to pre mňa zážitok  a zo srdca prajem pesničke úspech,“ vyznala sa herečka Zuzana Kanócz.

„Spolupráca bolo absolútne úžasná. Ľubo aj Zuzana sú výborní herci, skvelí ľudia a veľkí profesionáli. Pre nás je veľkým komplimentom fakt, že ku spolupráci ich presvedčila najmä skladba samotná. Veľmi sa im páčila a sami si ju dokonca niekoľkokrát vyžiadali pustiť na „pľaci“ počas nakrúcania, aby sa vedeli lepšie dostať do svojich rolí,“ povedal líder kapely Čisté Tvary Juraj Péč.

CISTE_TVARY_2015_5000px-3

Singel „Prach Prikryl Nás“ bude súčasťou nového albumu, ktorý vyjde v októbri. Novinku si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na turné, ktoré štartuje 15.10. v Košiciach. Pretože Čisté Tvary koncertujú veľmi zriedkavo, je každé ich vystúpenie pre fanúšikov veľkým sviatkom. Zoskupenie je pritom často označované ako jedna z najlepších slovenských koncertných kapiel. V roku 2009 si Čisté Tvary v tejto kategórii vyslúžili od poslucháčov Rádia_FM aj nomináciu na cenu Radio Head Award. Žiadne z ich vystúpení si preto nemôžete nechať ujsť. Vstupenky na turné sú dostupné na www.predpredaj.sk. Všetky aktuálne informácie o skupine Čisté tvary nájdete na facebookovej stránke https://www.facebook.com/CistetvarySk?fref=ts

TURNÉ ČISTÉ TVARY 2015
15.10. 2015 KOŠICE –  Tabačka Kulturfabrik
16.10. 2015 PREŠOV –  Christiania
23.10. 2015 MARTIN  –  Barmuseum
24.10. 2015 BRATISLAVA – Klub LOFT!

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Peter Čintalan