Skrotený chaos: FVLCRVM-ove nové EP Aimés prepisuje hudobné hranice

Generoval sa rok 2136. Ľudstvo už dávno vyriešilo najpálčivejšie otázky existencie. Ako zabrániť zasekávaniu sa kostí z kapra v hrdle. Čierna sa konečne dá prať s bielou. Slovo “žáner” sa nachádza už len v učebných osnovách dejepisu. 22-ho marca však ľudia spolu s androidmi aj po 112-ich rokoch oslavujú FVLCRVM-ove EP Aimés (francúzsky pre “milovaní”), ktoré spojilo v mieri tieto entity pri počiatkoch AI vedomia.

Tesne po založení exotickej donáškovej služby popri neoficálnom remixe na M.I.A. (klip) FVLCRVM vydáva 6 pesničkové EP, ktoré po rokoch uzatvára jeho kapitolu v rakúskom major vydavateľstve. Skladby ako X-tacy, či posledný singel Till dopĺňajú 2 nové single a požičiavajú si vplyvy od žánrov ako eurodance, trance, či hyperpop. Práve X-tacy ako najstarší singel z EP inšpirovaný zvukom prelomu 90tych a 2000-ok určil smerovanie slovenského interpreta a DJa a paradoxne nabral väčšiu popularitu až po dlhšom čase od jej vydania, čo zas potvrdilo jeho schopnosť predpovedať a nebáť sa modulovať hudobné trendy.

Síce sú skladby vo väčšine tanečnejšie, ich aranžmán stále tkvie v klasickom pesničkovom formáte, s ľahko pamätateľnými refrénami a energickými závermi, ktoré odhaľujú Pištove kapelové pozadie. Formátu sa vymykajú možno práve nedávny singel Till a nový éterický Numb, ktoré presahujú do takmer filmových sfér s použitím klubových zvukov.

EP dopĺňa momentálny nový singel Divine / w u @, ktorý je nečakanou popovejšou kolaboráciou s českými interpretmi Terra a BoLs/sLoB, ktorých spája práve menej konvenčný zvuk. Skladbu vytvorili v školskom štúdiu v Berlíne, kde spomínaní študujú hudobnú produkciu a ich vokálmi ich zachytáva v nečakanej, ale prirodzene znejúcej polohe týchto dvoch interpretov.

“Aimés je taká moja hra so žánrami a presahmi od naivných textov submisívneho tínedžera, venovaným imaginárnym postavám, až po moju lásku k monumentálnym vyvrcholeniam. Každá skladba má pre mňa úplne iný konkrétny príbeh a nikdy nezabudnem na všetky noci v mojej večne detskej izbe/štúdiu, kde som sa s nimi tešil aj trápil.” dodáva FLVCRVM. A sú to práve príjemné protipóly, ktoré vkladajú do EP ambíciu patriť ako do slúchadiel, obývačiek tak aj do klubov.

FVLCRVM – Aimés
Streaming Link https://fvlcrvm.lnk.to/aimes

FVLCRVM
Homepage: http://fvlcrvm.com
Spotify: http://sptfy.com/fvlcrvm
Instagram: http://instagram.com/fvlcrvm/
Youtube: http://youtube.com/c/FVLCRVM
Facebook: http://facebook.com/fvlcrvm/

Terra
Spotify https://open.spotify.com/artist/1HCRMgwVECDvvNTDcgu1Df?si=nSOE-e-wToe6dH9888EdSw
Instagram https://www.instagram.com/bolsslob

BoLs/sLoB
Spotify https://open.spotify.com/artist/0ObMrGdP7RSYNxAKiArFin?si=l4o4SXJjSK6ehjf_ZBaKRA
Instagram https://www.instagram.com/terramssc/

Zdroj: TS