SKIALPOVÉ PRETEKY V POĽSKU: RED BULL SZYBKA TURA.

PREDBEHNITE NA KASPROVOM VRCHU MUŽA, KTORÝ AKO PRVÝ NA SVETE ZLYŽOVAL K2 

Kin Marcin – Red Bull Content Pool (1)

Už  14.   marca   2020  odštartujú  na  poľskej  strane  Tatier   preteky  pre   všetkých  skialpinistov    a splitboardistov. V Zakopanom sa stretne 300 dobrodruhov a milovníčok hôr na úvodnom ročníku akcie Red Bull Szybka Tura. Okrem výzvy v podobe zdolania Kasprovho vrchu bude súčasťou podujatia ešte jedna úloha – účastníci musia do cieľa doraziť skôr ako Andrzej Bargiel. Legendárny poľský skialpinista, ktorý ako prvý na svete zlyžoval druhú najvyššiu horu sveta, vyrazí až 30 minút po oficiálnom štarte a bude sa snažiť dobehnúť čo najviac pretekárov.

Kin Marcin – Red Bull Content Pool (2)

Red Bull Szybka Tura bude prebiehať iba kúsok od slovenských hraníc. Kasprov vrch (Kasprowy Wierch) je najvyššie položeným lyžiarskym strediskom v Poľsku a zároveň jedným z miest, v ktorom najčastejšie trénuje aj Bargiel. Výber lokality pre tieto dobrodružné preteky mal teda od začiatku jasného favorita, čo môže byť výhodou pre slovenských skialpinistov a splitboardistov.

Okrem samotnej súťaže a stretnutia rozrastajúcej sa komunity sa Andrzej Bargiel teší aj z možnosti odprezentovať pri tejto príležitosti zásady zodpovedného správania v horskom prostredí. Prednáška prebehnepo vyhlásení výsledkov a nebude iba o bezpečnosti na horách, ale aj o rešpekte k životnému prostrediu a zvieratám žijúcim v Tatrách.

Kin Marcin – Red Bull Content Pool (3)

Online registrácia je otvorená až do naplnenia kapacity a nájdete ju na webe redbull.pl/szybkatura. Preteky odštartujú v sobotu 14. marca o 7:00 hod. ráno a každý účastník musí mať so sebou aj lavínovú výbavu. Súťažiaci si užijú približne 1000 výškových metrov stúpania, zjazd s klesaním 850 metrov a vzdialenosť 10,5 km.

Mapa – Red Bull Szybka Tura 2020

Viac o akcii sa dozviete aj v článku na webe redbull.sk.

Zdroj: Red Bull