Skandinávská melodika s ďáblem v těle – BATTLE BEAST 

Fini BATTLE BEAST na poli power/heavy metalu inspirovaného 80. lety patří mezi nejvýraznější formace žánru. Nejenže neúnavně koncertují, ale ač ctí všechna pravidla žánru, nebojí se do něj vnést i svérázný smysl pro humor.

BATTLE BEAST prosluli energickými koncerty, kterým nejen v chytlavých refrénech dominuje Noora Louhimo jako jedna z nejsilnějších frontmanek v klasickém metalu, ale slaví úspěchy i se svými nahrávkami. Ty se pravidelně umisťují na popředních prodejních příčkách i v hitparádách, poslední dvě alba na Emma Gaala (finská Grammy) v žánru metal získala ocenění „Album roku“.

BATTLE BEAST se po kovidové pauze opět vrací na cesty a jednu zastávku budou mít i v Praze v Paláci Akropolis, kde jim předskočí ambiciózní FUTURE PALACE.

Toto post-hardcorové trio z Berlína s výraznou zpěvačkou Marií do těžkých riffů vkládá překvapivě silně melodické a hitové linky, že je u nich těžké si nevzpomenout na Bring Me The Horizon, příp. Spiritbox či While She Sleeps. I zde se setkáváme s ovlivněním různými styly elektroniky nebo synthpopu, takže i přes agresivní háv a dramatično je tu cítit snaha vydrápat se ze dna propasti zpět na světlo. Druhá deska „Run“ je na cestě!

BATTLE BEAST, FUTURE PALACE
3. 9. 2022 – Praha, Akropolis
FB event: https://facebook.com/events/561220411784454
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/452

Zdroj: Obscure Promotion