SKA – P prídu gratulovať TOPFESTU k 10. výročiu!

Desiaty ročník najväčšieho rockového open air festivalu na Slovensku ohlasuje prvého zahraničného účinkujúceho, ktorý príde “gratulovať” festivalu k 10. jubileu.

Topfest, ktorý bude opäť na letisku v Piešťanoch, potrvá až tri dni a návštevníci sa tak budú môcť zabávať už od štvrtka.

SKA-P  nie sú na TOPFESTE žiadnymi nováčikmi, predstavili sa nám už v roku 2009 a ich koncert patrí k jedným z najlepších v histórii. Organizátor Dušan Drobný : “ Od ich koncertu v roku 2009 nás ľudia neustále “bombardovali” so žiadosťami o ich návrat a keďže máme to výročie, som šťastný, že našim fanúšikom môžme urobiť radosť. Ja sám sa na ich skvelú show už teraz veľmi teším “.

SKA-P sa po celom svete  preslávili originálnym ska punkom okoreneným o španielsky folklór a texty, ktoré sú zamerané hlavne proti netolerancii, útlaku, cirkvi, trestu smrti a sociálnej nerovnosti. Na svojom konte majú už 8. albumov , posledný album nesie názov “Lagrimas Y Gozos”, čo v preklade znamená “Slzy a radosť”. Aktuálne hrajú SKA-P v zložení : Pulpul – gitara a spev , Joxemi – gitara, Luismi – bicie, Kogote – klávesy a vokály,  Julio – basová gitara, Pipi – showman a vokály., Chiquitin – trúbka a Gari – trombón.   V tomto zložení koncertujú od roku 1999. Okrem projektu SKA – P má Pipi i skupinu The Locos, ktorí taktiež na Topfeste vystúpili.

Obľúbené podujatie, ktoré je už tradične v prvý prázdninový víkend , ponúkne tisíckam ľudí v rámci jubilejného 10.ročníka rozšírený program rozdelený do troch dní. Topfest 2013 sa tak začne od 27. do 29. júna.

Organizátori už potvrdili  mená prvých gratulantov – účinkujúcich  na Topfeste : Čechomor, Horkýže Slíže, IMT Smile, Tublatanka, Arzén.

Vstupenky na jubilejný Topfest sú v predpredaji v sieti Ticketportal s výraznými zľavami do konca roka. Trojdňová permanentka na celý festival je do 31. decembra v ponuke za špeciálnu, zvýhodnenú cenu 35 eur. Jednodňová vstupenka na štvrtok sa predáva za 25 eur, vstupenka na piatok alebo sobotu je v hodnote 20 eur. Pre skalných priaznivcov je v akciovej cene iba do konca roka k dispozícii aj limitovaný počet VIP vstupeniek zahŕňajúcich sedenie na tribúne, klimatizovaný stan, občerstvenie, samostatné splachovacie WC, či VIP parkovanie. „Do predaja sme ich dali do konca roka iba 100 kusov, po novom roku bude ich cena vyššia. Čo sa týka ceny permanentiek, tá je pri kúpe do decembra dokonca nižšia ako bola počas ostatného ročníka, hoci festival o deň rozširujeme,“ dodal Drobný.

Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal.

Zdroj: Agentúra DUNA