Sisa Michalidesová s novou nahrávkou Commedia zbližuje národy a ich kultúry

Slovenská skladateľka a flautistka Sisa Michalidesová, držiteľka cien Esprit 2015 a 2017, predstavuje svoje nové CD pod názvom Commedia, ktoré nahrala s medzinárodným obsadením hudobníkov z Moldavska, Srbska, Rakúska a Slovenska.

Netrvalo to dlho a Sisa Michalidesová sa po vydaní trinástej štúdiovej nahrávky Majster a Margaréta opäť vrátila do štúdia. Tentokrát dala dohromady slovenských aj zahraničných hudobníkov, aby spolu s nimi nahrala nový album Commedia. V deviatich skladbách na albume účinkujú Marcel Commendant (cimbal), Marko Kukobat (akordeón), Klemens Marktl (bicie), Robert Vizvári a Jovan Torbica (basgitara), Miloslav Suchomel (soprán saxofón), Ondrej Juraši (trúbka), Peter Preložník (klavír), Michal Motýľ (trombón) a samotná autorka Sisa Michalidesová (flauta, píšťaly, klávesy).

Inštrumentálne skladby sú komponované v jazzových aranžmánoch a obsahujú aj prvky národnej či etnickej hudby. Dielo nás oslovuje virtuóznymi výkonmi interpretov, v ktorých sa prelínajú znaky, charakter a témy už spomenutých kultúr – moldavskej, srbskej, rakúskej a slovenskej. Album Commedia vznikol z radosti, bujarosti, až živelnej slobody a vyvoláva úsmev z brilantných variácii, z melodickej a rytmickej nápaditosti. Commedia ponúka poslucháčovi potešenie a oslavu muziky.

Vydanie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Hudobný fond a SOZA.

https://sisamichalidesova.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/sisa.michalidesova

Zdroj: TS