Simona Krainová v hlavnej úlohe novej českej komédie Vybíjaná!

SIMONA KRAINOVÁ V HLAVNEJ ÚLOHE NOVEJ ČESKEJ KÓMÉDIE VYBÍJANÁK najočakávanejším titulom prvej polovice roku 2015 bude určite patriť nová komédia Petra Nikolaeva Vybíjaná podľa bestselleru Michala Viewegha.

Pre režiséra znamená film návrat k jednému z najúspešnejších českých autorov v hranom filme. Petr Nikolaev v roku 1997 debutoval divácky veľmi úspešnou adaptáciou literárneho bestselleru Michala Viewegha „Báječná léta pod psa“.

Film Vybíjaná je groteskou o priateľstve, osudových láskach, kráse i „ošklivosti“, alkohole a hľadaní ľudského šťastia. V niekoľkých časových rovinách rozpráva príbeh spolužiakov, ktorí spolu prežívajú rôzne životné etapy.

V úlohe troch kamarátov sa objaví úspešné trio z kultového televízneho programu Partička – Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol.

„Kľúčové bolo, kto stvárni členov trojčlennej mužskej párty,“ odhaľuje zákulisie obsadzovania Petr Nikolaev. „S návrhom, že by to mala byť “partička” Genzer-Suchánek-Sokol prišiel producent Rudolf Biermann a mne sa ten nápad páčil. Je to ako by to Michal napísal pre nich.“

V úlohe krásky Evy sa v dvoch časových rovinách vystriedajú dve známe české modelky – Simona Krainová a Linda Bartošová. Pre Simonu Krainovú úloha Evy znamená po dlhšej odmlke návrat pred filmovú kameru a tiež opätovné stretnutie s Lukášom Vaculíkom, s ktorým nakrútila populárny film Kamarád do deště II.  Lukáš Vaculík si vo Vybíjanej zahral profesora, ktorý Eve významným spôsobom vstúpi do života.

Vybijana_2

Filmy podľa literárnej predlohy Michala Viewegha patria k najúspešnejším titulom posledných dvoch desaťročí.

Distribútorom je spoločnosť Garfield film. Svetová premiéra filmu sa uskutoční v Londýne priamo na slávnej filmovej Leicester square 7.marca.

V slovenských kinách film odštartuje 12.marca.
www.garfieldfilm.sk

Vybíjaná poster

Zdroj: Garfield film