SimonA je novým zjavom na hudobnej scéne

Talent, krása, pokora, dobro, a jedno meno – Simona Augustovičová, pod umeleckým menom SimonA, predstavuje svoju funky-popovú skladbu. Doposiaľ neznáma mladá speváčka SimonA vydáva svoju prvú skladbu v anglickom jazyku s prekvapivým bridgeom – Everything to lose. Ako každá mladá žena, aj ona mnohokrát bojuje so svojimi emóciami, citmi, či svetom okolo, čím bol inšpirovaný aj text jej skladby. 

„Verím, že sa v nej nie jedna alebo nie jeden z nás nájde. Každý predsa potrebuje vedieť, že v tom, čo práve prežíva, nie je sám. A ako všetci dobre vieme, hudba je najrýchlejší a najjednoduchší únik z reality,“ prezrádza svoje myšlienky SimonA.

SimonA začala svoj spevácky talent rozvíjať už ako 6 ročné dievčatko a urobila dobre. Teraz si môžeme užívať jej výnimočný hlas, do ktorého vkladá silné emócie ukrývajúce v sebe. Vyštudovala Hudobno-dramatický odbor na Konzervatóriu v Bratislave, kde spolu so spevom absolvovala aj herectvo a tanec. Škola a jej talent ju nasmerovali aj na cestu muzikálovej a dabingovej herečky.

Nahrávanie vlastnej tvorby si SimonA náramne užívala: „Na skladbe Everything to lose so mnou spolupracoval najprv ako kolega, no neskôr kamarát Jimi Cimbala, s ktorým sme pri práci veľa improvizovali, diskutovali, zabávali sa, ale najmä tvorili. Taký je aj výsledok skladby – bezprostredný, spontánny, inšpirovaný životom, danými momentmi a ľuďmi, ktorí nám prichádzajú do života z nejakého dôvodu.“

Momentálne účinkuje v muzikáli The Bodyguard na Novej scéne, ktorý režíroval Patrik Vyskočil a taktiež v muzikáli Vyznanie pod vedením Jána Ďurovčíka. Okrem divadla trávi mnoho času aj v dabingových štúdiách v úlohe už niekoľkých hlavných postáv. Jej srdcovou záležitosťou, možno aj preto, že to bola jej dabingová prvotina, sa stala rozprávka Encanto, kde prepožičala svoj hlas hlavnej postave Mirabel a naspievala krásne piesne, ktoré táto rozprávka nepochybne obsahuje. SimonA okrem samostatnej hudobnej kariéry sa rozhodla svoj krásny hlas doplniť aj k A capelle Hlasy, ktorej je najnovšou členkou a v tomto období spolu vystupujú na viacerých akciách po celom Slovensku.

„Teraz sa už započúvajte do melódie a nechajte sa ku koncu skladby prekvapiť neočakávaným bridgeom. Pretože kde slová nestačia, prichádza hudba,“ odkazuje fanúšikom SimonA.

Text: Viktória Ševelová
Foto: archív Simona Augustovičová