Signall_FM Night: Rudeboy v bleskovom rozhovore a s novučkým mixom.

Po boku anglických Technimatic rozprúdi v piatok svoju drum&bassovú show v Bratislave aj výborný český dj Rudeboy. Podrobili sme ho rýchlemu výsluchu a neunikne vám ani jeho najnovší mixovaný set exkluzívne pre SIGNAll_FM!

Po boku anglických Technimatic rozprúdi v piatok svoju drum&bassovú show v Bratislave aj výborný český dj Rudeboy. Podrobili sme ho rýchlemu výsluchu a neunikne vám ani jeho najnovší mixovaný set exkluzívne pre SIGNAll_FM! Ak sa rozhodujete, kam v piatok 15. marca vyraziť, čítajte ďalej.

Rudeboy začal brať djing vážnejšie v roku 2005. Vtedy sa po prvýkrát postavil za gramofóny u kamaráta a nadchlo ho to natoľko, že si neskôr zaobstaral vlastné Technicsy. Odvtedy už pitch control z ruky nepustil!

Vždy mal rád rôzne polohy drum&bassu, o čom svedčia aj škatuľky, do ktorých ho poslucháči radi  „vkladajú“. Raz bol pre nich liquidfunkový dj, neskôr deepový a ak niekedy zahral tvrdší set, už aj mu pripravovali novú škatuľku. On si z toho však ťažkú hlavu nerobí. Počas večera nemá problém zahrať z každého niečo a vyhovieť tak širokému spektru poslucháčov. Známy je precíznym mixovaním, ktoré spoločne so skvelou selekciou vytvára výnimočné kombo.

S hudbou je úzko prepojený a nezostáva tak iba pri hraní. Záľuba v grafike a designe, ktorý študuje aj na vysokej škole, ho priviedla k tvorbe plagátov pre rôzne hudobné podujatia. Najviditeľnejšou je pravdepodobne vizuálna podoba festivalu Let it Roll a neprehliadnuteľné sú aj plagáty na Shadowbox@Roxy či Liquid Flights. Okrem iného stojí za vizuálom pre nemecký label Blu Saphir.

Ako člen známej Shadowbox mafie sa venoval písaniu článkov pre rovnomenný server a najnovšie moderuje aj rádiovú reláciu Shadowbox. Každú druhú nedeľu sadá na stoličku v štúdiu pražského Rádia 1 a poslucháčom prináša novinky zo sveta hudby, ktorú má tak veľmi rád.

V aktuálnom mini-rozhovore sme ho zavalili niekoľkými otázkami, po ktorých vás čaká jeho mixovaný set. Nech sa páči, slovo má Mr. Rudeboy!

Kde sme ťa práve zastihli (pri odpovedaní na tieto otázky)?
Zrovna jsem vypral a pověsil prádlo a chystám se na práci, zbytek dne strávím u počítače navrhováním webu.

Kedy si hral naposledy na Slovensku?
V lednu v Partizanskem, byl to Let It Roll SK Warm-up, ale moc lidí nedorazilo…

Čo ťa prvé napadne, keď sa povie Technimatic?
Dva blázni, sympatický lidi a skvělí producenti a DJs a pro mě návrat starýho dobrýho liquid funku.

Čo ťa vie na párty najviac potešiť?
Stačí jeden člověk, kterýho baví to, co hraješ.

Spomenieš si na najväčšiu bizarnosť (track), ktorú od teba prišli na akcii pýtať, aby si zahral?
„Něco z Jútube, prosimtě, bys neměl?“

Tvoja aktuálna drum&bassová Top 5?
Tyyyjo, složitý. Vyberu od každýho něco, bez pořadí.
Nu:Logic – Morning Light
Hybrid Minds – Blame
LSB – The Hurting
Rene LaVice – Dank
A-Cray – Ultimatum

Odkaz pre ľudí, ktorí si prídu na SIGNAll_FM NIGHT vypočuť práve tvoj set?
Pokud jste přišli poslechnout můj set, děkuju! A užijte si to…

SIGNAll_FM NIGHT
15. marec 2013
KC Dunaj, Bratislava
Facebook udalosť

www.signallfm.sk/night
www.kcdunaj.sk

www.radiofm.sk

Zdroj: Signall_FM