Signall_FM festival 2011: Xilent predvedie v Bojniciach moderný neurofunk!

Spája energiu a emócie do jedného hyper-funkčného hudobného celku. Doma je v neurofunku, dubstepe aj electrohouse a dokonale mu pristane nálepka “svieži”! Jeho originálny a technicky vyšperkovaný rukopis je naozaj ťažké prehliadnuť. Xilent pricestuje na Slovensko, aby v auguste na SIGNAll_FM FESTIVALE 2011 v Bojniciach odpálil svoju show na plné obrátky.

Pestrý lineup SIGNAll_FM FESTIVALU 2011 doplní ďalší talentovaný producent, ktorý bez diskusií priniesol svieži vietor do krajiny neurofunku. Jeho zvuk je originálny, technicky na špičkovej úrovni a čo viac – dokázal spojiť nespútanú energiu neurofunku s melódiami. Až sa žiada povedať “sci-funk”! Xilent pricestuje na Slovensko, aby v auguste v Bojniciach po boku ľudí ako Technicolour & Komatic, Gancher & Ruin, či LSB predviedol svoj pohľad na drum&bass – a nie len to! Doma je aj v dubstepe, či electrohouse. Oplatí sa byť pri tom.

Eryk Kowalczyk žije v hlavnom meste Škótska, ale jeho priezvisko prezrádza, že má veľa spoločného s Poľskom. Narodil sa tam a pod vlajkou s bielym orlom žil do roku 2008, kedy sa vybral do Škótska študovať na vysokú školu. Táto krajina sa mu stala zdrojom nápadov, inšpirácií a študentský život priniesol veľa voľného času, tak začal tieto veci prepájať, čo malo za následok zvýšenú produktivitu práce.

Nepredbiehajme však udalosti. Hudba bola neoddeliteľnou súčasťou života už jeho rodičov, keďže matka hrala na piano a violu, otec na bicie a bol aj spevákom. Eryk tak bol ovplyvňovaný rôznymi druhmi hudby už od malička. So začiatkami počúvania drum&bassu si spája CD ‘Future Grooves – Essential Drum & Bass’ a neskôr mená ako Future Cut, Adam F, Calyx alebo John B. Posledne spomenuté meno zohralo výraznú úlohu v jeho hudobnom živote neskôr, keď mal Xilent vydané kúsky na labeloch Shadowforces a Ammunition.

NUROFUNK

Zapáčila sa mu jeho skladbu ‘Terminal’, ktorú si všimol na stránke dogsonacid.com, Eryk skúsil šťastie, Johna kontaktoval a za chvíľu bola dohoda o vydaní vinylovej platne uzavretá. Prvý vinyl v jeho diskografii tak nesie označenie BETA022. Tento release jeho meno dostal do povedomia nielen poslucháčov drum&bassu, ale aj majiteľov labelov, ktorým sa práve takáto hudba páči. Neurofunk, ktorý zvláda Xilent majstrovsky, tak vyšiel ešte na labeloch Mindtech Recordings vo forme EP, Ammunition a ďalších.

Od prvých pokusov, cez digitálne a vinylové releasy, sa dostal v roku 2011 k podpísaniu zmlúv s labelmi Audioporn a Mainframe, pre ktoré momentálne exkluzívne robí tracky. Na Shimonovom labeli vyšlo EP ‘Choose Me’ a predstavuje Xilenta v novej – electro-house / dubstepovej a známej – drum&bassovej hudobnej polohe. Eryk ukázal, že v budúcnosti sa nebude držať iba jednoho žánru. Pre Mainframe už má hotové skladby ‘Evolutions per Minute’ a ‘Tenkai’, ktoré vychádzajú v auguste.

 
Do pondelka 8. augusta 2011 sú stále prostredníctvom siete Ticketportal v predpredaji vstupenky z limitovaného balíka 500 ks za zvýhodnenú cenu 8€. Po ich vypredaní bude možné zakúpiť už len v stupenky v cene 10€ priamo v deň konania akcie pri vstupe na bráne. Vstupenky v predpredaji je možné zakúpiť priamo tu.

Kompletné informácie o SIGNAll_FM FESTIVALE nájdete už čoskoro aj na našom oficiálnom webe.

SIGNAll_FM FESTIVAL 2011
20. Augusta 2011
Kúpalisko Čajka, Bojnice
Facebook Event

Signall_FM

Zdroj: Signall_FM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET