Signall_FM festival 2011: Technicolour & Komatic vás v auguste roztancujú!

Kam smeruje moderný liquidfunk? Technicolour & Komatic to vedia veľmi dobre. Ich hudba vychádza na značkách ako Technique, Shogun Audio, či Spearhead a osobne vám ju predvedú už v auguste v Bojniciach, kde pricestujú ako hostia na drum&bassový SIGNAll_FM FESTIVAL 2011.

Sme veľmi radi, že vám môžeme oznámiť mená prvých potvrdených účinkujúcich na SIGNAll_FM FESTIVALe 2011. Sme presvedčení, že títo dvaja talentovaní angličania patria k tým, ktorí momentálne posúvajú hranice liquidfunku a pomáhajú definovať jeho aktuálny zvuk. Je preto pochopiteľné, že u nás vystúpia 20. augusta 2011 na kúpalisku Čajka v Bojniciach. Peter Rogers a Andy Powell, alebo ak chcete – Technicolour & Komatic!

 
K drum&bassu obaja pričuchli ešte pred začiatkom druhého tisícročia. Sľubne vyzerajúce sólové kariéry v roku 2008 poznačilo stretnutie vo virtuálnom svete internetových diskusií a čoskoro ich okrem vášni ku kvalitnému červenému vínu spájala aj láska k hudbe.

Technicolor

Obaja sa drum&bassovej produkcii venovali dlhé roky na vlastnú päsť. Ešte v roku 2008 hovoril Peter v jednom rozhovore: „Keď mám v hlave nápad, hneď počujem, ako to všetko bude spolu fungovať a práca s inými ľuďmi by viedla k sklamaniu..“ Vtedy ešte netušil, že len pár mesiacov na to sa stane niečo, čo jeho tvrdenie dokonale vyvráti. Stretnutie s Andym spôsobilo, že dnes obaja s úsmevom hovoria: „Nieje nič lepšie, ako keď spolu sedíme v štúdiu, zahráme nejaký riff, alebo sampel a zrazu sa jeden na druhého pozeráme s výrazom – Óóóó áno! To je presne ono!“. Aj keď Peter pred rokmi ešte vyhlasoval, že pije strašne veľa piva, teraz spokojne dodáva: „Okrem hudby sme obaja fanúšikovia červeného vína! Naše štúdiové sedenia sa obvykle zvrhnú a vždy je to poriadna sranda“.

Tak ako mnoho nových producentov, aj oni majú prácu na plný úväzok, a tak býva niekedy ťažké osobne sa stretnúť v štúdiu. Vždy keď je taká príležitosť, s radosťou ju však využijú. Keď sa povie Technicolour & Komatic, mnohých napadne práve ich hit ‘Daydreamer’, ktorý vyšiel na ich spoločnom debutovom dvanásťpalci pod hlavičkou Technique Recordings minulý rok. Vedeli ste, že vokál, ktorý je v tomto tracku použitý naspieval Peter sám? Tak isto množstvo ich ďalších trackov obsahuje práve jeho hlas.

Dnes sa o tejto producentskej dvojici hovorí až aj v pomyselnej prvej drum&bassovej lige. Ich hudbu hrávajú mená ako High Contrast, LTJ Bukem, či Fabio a aktuálne prišli so singlom, ktorý predstavuje ich zvuk v úplne novej polohe. Frictiona zaujal ich track ‘Changeling’ a spolu s ‘Those Feelings’ vyšiel na jeho Shogun Audio. Okrem toho tanečnými parketmi po celom svete práve hýbe ich skvelá ‘Just Play‘ na značke Viper, ďalšie tracky pôjdu von na B-Ceeho Spearhead a obaja majú svoje internetové radio shows na známom Bassdrive. Na záver nezabudnite ani na ich studio mixy – stoja vždy za to! To, že Technicolour & Komatic nie sú len dobrí producenti, ale aj skvelí dji si môžete overiť už v auguste na SIGNAll_FM FESTIVALe 2011!

 
SIGNAll_FM FESTIVAL 2011
20. Augusta 2011
Kúpalisko Čajka, Bojnice
Facebook Event

Signall_FM

Zdroj: Signall_FM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET