Signall_FM festival 2011: Technicolour & Komatic – Poriadne to roztočíme!

Už čoskoro nasadnú v Londýne do lietadla Technicolour & Komatic a pricestujú na Slovensko, aby tu na SIGNAll_FM FESTIVALE 2011 odohrali jeden zo setov, na ktoré vraj podľa ich vlastných slov nezabudneme. V rozhovore hovoria aj o tom, v ktorých trackoch sami spievali vokály, za akých okolností Komatic scratchuje, a čo si pripravili špeciálne pre našu párty!

Už čoskoro nasadnú v Londýne do lietadla Technicolour & Komatic a pricestujú na Slovensko, aby tu na SIGNAll_FM FESTIVALE 2011 odohrali jeden zo setov, na ktoré vraj podľa ich vlastných slov nezabudneme. V rozhovore hovoria aj o tom, v ktorých trackoch sami spievali vokály, za akých okolností Komatic scratchuje, a čo si pripravili špeciálne pre našu párty! 20. augusta to na Kúpalisku Čajka roztočia spolu s ľuďmi ako Xilent, LSB, Gancher & Ruin, Savage, Cenco & Dykman, Lixx & Clive, Dolyx & Remo a mnohými ďalšími.

Technicolour

 
Ahojte chalani. Vaše prvé Slovenské vystúpenie sa už blíži a tak je čas opýtať sa vás ešte predtým na pár otázok. Zaujímalo by nás, ako dlho už spolupracujete pri produkovaní hudby a v čom vidíte výhody tejto spolupráce?
P: Čau! Robíme spolu od roku 2008..
A: ..No a už od úplného začiatku bolo jasné, že veci, ktoré sme robili spolu boli lepšie ako náš sólový materiál. V štúdiu nám to spolu úplne klape.
P: Robiť spolu na hudbe je tiež skvelá zábava, takže je to úplne jasné.

Mnoho producentských dvojíc uprednostňuje spoluprácu cez internet s tým, že si navzájom posielajú výsledky svojej práce a iní si zasa nevedia predstaviť spoluprácu bez vzájomného osobného kontaktu v štúdiu. Ako je to s vami?
A: No, vlastne robíme to aj tak – aj tak. V ideálnom prípade by sme najradšej sedeli v štúdiu spolu nad každým trackom, ale to nie je vždy možné, keďže každý z nás má normálnu prácu a ani nebývame veľmi blízko pri sebe.
P: Veľa vecí, ktoré robíme si teda posielame rozpracované tam a späť cez AIM. Myslím si ale, že najlepšie veci, ktoré robíme vznikajú práve vtedy, keď si nájdeme čas a stretneme sa zoči-voči v štúdiu. Aj keď, týmto spôsobom väčšinou skončíme aj oveľa viac opití.


Niekde som počul, že Pete (Technicolour) má dobrý hlas a vokály do niektorých vašich trackov naspieval sám. Je to pravda? O ktoré tracky ide?
P: Haha! Je úžasné, čo všetko sa dá robiť so súčasnými technológiami :) Vďaka nim môžete dosiahnuť, že naozaj každý môže znieť dobre! Ale áno, vokály v trackoch Innervision a Skyline Boulevard sú naozaj naše.


V súčasnej dobe vydávate jeden track za druhým a tak sa zákonite vynára otázka – nechystáte spoločný album?
A: Tak určite je to niečo, o čom sme sa už bavili, to je jasné. Momentálne nás však baví robiť tracky, budovať si svoje meno a sledovať, kam sa veci uberajú. Samozrejme v  budúcnosti je to dosť možné.
(pre Komatica) Na internetovom rádiu Bassdrive máš každý týždeň svoju šou. Baví ťa práca moderátora a dj-a v jednej osobe?
A: Moja show na Bassdrive poriadne narástla, je úžasné vidieť, koľko veľa ľudí ju dnes počúva. Absolútne to milujem!

Vďaka tejto šou máš určite aj veľký prísun dubplatov od rôznych menej známych producentov. Zvykneš tieto tracky hrávať a testovať aj na parties?
A: Určite áno! Môžete očakávať, že budem hrať množstvo trackov, ktoré ste mohli počuť v mojej rádio show.

Hrali ste už niekedy v Strednej alebo Východnej Európe? Počul som o dobrej atmosfére na festivale v Rumunsku, kde nedávno Komatic hral. Myslíte, že publikum je tu stále ešte o čosi vďačnejšie a vie si párty poriadne vychutnať?
P: Pre mňa to bude prvý krát, čo budem hrať v strednej Európe a všetci, s ktorými som sa rozprával a hrali tu hovorili, že atmosféra je fantastická! V sobotu priletíme ešte cez deň, takže budeme mať aj nejaký čas trošku si to tu pred akciou poobzerať.

Na youtube som videl video, kde Komatic vynikajúco scratchuje. Môžeme sa na podobné kúsky vo vašom sete tešiť aj na našom festivale?
P: Ak sa Komatic dostatočne opije, nebudete ho môcť zastaviť..

V line up-e máte vyčlenený spoločný hrací čas. Hrávate spolu často? Budete hrať spôsobom b2b alebo si čas rozdelíte na polovicu alebo niečo medzi tým?
No, back 2 back sme už niekoľko krát spolu hrali, takže už dobre poznáme jeden druhého, čo sa týka štýlu hrania. Myslím, že sa budeme vždy striedať po niekoľkých trackoch a nebudeme si čas deliť na polovicu. Bude to tak väčšia zábava!

Technicolour

 

Počul som o vás, že okrem hudobnej spolupráce ste aj dobrí – citujem: ‘‘drinking partners’’. Chystáte sa teda poriadne túto párty užiť?
P: Plánujeme si to užiť úplne najviac, takže to poriadne roztočíme!

Ste pripravení na plný kotol a elektrizujúcu atmosféru?
A: Už sa nemôžeme dočkať! Už niekoľko týždňov sa bavíme o tejto akcii, takže nech už je to tu! Pripravili sme si niekoľko špeciálnych trackov do nášho setu, takže by to mal byť jeden z tých, ktorý si zapamätáte!

Vďaka za rozhovor, už sa vás nevieme dočkať o pár dní v Bojniciach!
P+A: Vďaka, vidíme sa!

Všetky potrebné informácie o SIGNAll_FM FESTIVALE 2011 hľadaj na www.signallfm.sk/festival.
 
 

Signall_FM

Zdroj: Signall_FM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET