Signall_FM festival 2011: Mikrofónu sa chytia MCs, ktorí vedia, kedy byť ticho!

MCs. Téma v drum&basse do nekonečna diskutovaná. Áno, či nie? My hovoríme: Áno, keď to stojí za to. A stáť za to to rozhodne bude! Z Českej Republiky sme na SIGNAll_FM FESTIVAL 2011 pozvali dvoch MCs, ktorí vedia, kedy byť ticho a kedy vystupňovať atmosféru do najväčšej horúčavy. Dámy a páni, prichádzajú MC Tweety Twizta a MC Procter!

MCs. Téma v drum&basse do nekonečna diskutovaná. Áno, či nie? My hovoríme: Áno, keď to stojí za to. A stáť za to to rozhodne bude! Z Českej Republiky sme na SIGNAll_FM FESTIVAL 2011 pozvali dvoch MCs, ktorí vedia, kedy byť ticho a kedy vystupňovať atmosféru do najväčšej horúčavy. Dámy a páni, prichádzajú MC Tweety Twizta a MC Procter! S mikrofónmi v ruke a zároveň s citom pre hudbu doplnia sety djs ako Technicolour & Komatic, Xilent, LSB, Gancher & Ruin, Savage, Cenco & Dykman, Lixx & Clive, Dolyx & Remo, alebo Jergy & Secord.

Signall_FM festival

 

Ak sledujete slovenskú drum&bassovú scénu, určite vám neuniklo meno MC Tweety Twizta. Paradoxne, pretože Michal Jež je zo susednej Českej Republiky. U nás však vystupuje pomerne často a to nie náhodou.

Prvé skúsenosti pred publikom okúsil ako beatboxer, no už od roku 2001 sa venuje MCingu a sprevádza djov pri ich mixovaných setoch. S mikrofónom v ruke začínal na severnej morave odkiaľ to mal už len na skok do WKC crew, kde pôsobí dodnes. Čoskoro tak začal cestovať aj mimo Českej Republiky a netrvalo dlho, keď jednorazový výlet na Slovensku vyústil do členstva v bookingu Trident. Práve v rámci neho tvorí Tweety nerozlučné combo s djom Katom.

Tweetyho hudobná filozofia je jasná každému, kto na neho na akcii narazil. Tvrdí, že “bez DJ bez MCho fungovať môže, no naopak je to zložitejšie. Preto je dôležité počúvať, spolupracovať a byť tak súčasťou tvorby unikátnej atmosféry setu”. Nie nadarmo potom poukazuje na MC Staminu a Dynamitea ako zdroje svojej inšpirácie.

Signall_FM festival

 

Tento prístup sa zrkadlí aj v jeho setoch odohraných s československou špičkou, ale aj prvoligovými svetovými hráčmi, ako Pendulum, Subfocus, Logistics, Sigma, Calyx, Teebee, Futurebound, Matrix, Optical, Rockwell, Dieselboy, či Bad Company a mnohými ďalšími. Aj vďaka nemu sa pravidelne objavuje na akciách ako Let It Roll, Pohoda, SIGNAll_FM Festival, Trident, Ring for MC’s, alebo SSD. Za zmienku určite stojí aj séria LIVE koncertov so slovenskými Ear Drum Kru, alebo tekno release A.C.A.B. v spolupráci s ostravským Mechozzom.

Jeho talent definitívne potvrdzujú aj jeho fanúšikovia, ktorí za neho hlasovali v celoštátnej ankete Czech Drumandbass Awards, kde získal dve strieborné a najnovšie jedno bronzové umiestnenie.

Tweety Twizta vystupoval aj na prvom ročníku SIGNAll_FM FESTIVALU, no na tom druhom mu na pomoc príde kolega MC Procter, tiež z Českej Republiky. Procter je najmladší člen Interface crew a podľa vlastných slov svieži vietor v pustých vodách Mcingu. Procter sa drží hesla, že ľudia chodia na párty počúvať dja. Svojím štýlom preto doplňuje beatom nepresýtené plochy a citlivo doplňuje atmosféru párty.

Ak nemáte radi príliš ukričaných MCs, ktorí sa nevedia zastaviť, títo dvaja vás rozhodne vyvedú z omylu a veríme, že vám ukážu aj inú podobu umenia s mikrofónom na párty. Už 20. augusta na  SIGNAll_FM FESTIVALE 2011 v Bojniciach.

SIGNAll_FM FESTIVAL 2011
20. Augusta 2011
Kúpalisko Čajka, Bojnice

Signall_FM

Zdroj: Signall_FM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET