Signall_FM festival 2011: Lixx a Clive to dajú v lete opäť dokopy!

Obaja zažili svoje techno časy, preskákali si snáď všetkými druhmi drum&bassu, postupne rozširovali svoje hudobné obzory, až sa napokon stretli aj za mixpultom. Odvtedy to radi dajú raz za čas dokopy. Najbližšia príležitosť pozorovať tento úkaz naživo vás čaká v auguste na SIGNAll_FM FESTIVALE 2011. Lixx a Clive zahrajú spoločný back2back set plný hudby, ktorú milujú.

SIGNAll_FM FESTIVAL 2011 nebude len o menách zo zahraničia, ale priestor dostanú aj domáci dji. Jednou z dvojíc, ktorá 20. augusta v Bojniciach vystúpi je Lixx a Clive. Ich spoločné hrania síce nebývajú pravidlom, ale ani výnimkou. V hudbe totiž majú podobný vkus a dobre sa dopåňajú. Ak ste už niekedy zažili ich spoločné vystúpenia, určite viete, čo môžete očakávať. Pestrú zmes drum&bassu od zádumčivého autonomicu, cez temný deep až po veselý liquidfunk. Čo si však pripravia tentokrát, ostane asi do poslednej chvíle záhadou.

Lixx a Clive

 

Clive je členom drum&bassového zoskupenia codered.sk. Jeho prvý kontakt s drum&bassom bol v roku 2001, no prvý krát sa za gramofóny postavil na začiatku roku 2004. Odvtedy hráva hudbu, ktorá sa mu páči a snaží sa ľuďom stojacim pred ním často ukázať hudbu, ktorú nie je možné bežne počuť počas víkendových akcií na Slovensku. Áno, boli časy, keď Clive na akcii s úsmevom na tvári púšťal Pendulum, ale dnes by ste u neho s požiadavkou o skladbu od tejto formácie asi ťažko uspeli.

 
V nedávnej minulosti, dnes a určite aj v budúcnosti od neho budete počuť iba „klajvoviny“. Ide o hudobný smer, v ktorom nehľadajte žiadne pravidlá a rozdelenia. Nejde ani o to, či je to autonomic alebo EDM, či ju robí Lenzman, dBridge, Synkro alebo Joy Orbison. Všetko je to o dobrej hudbe a preto pozorne počúvajte.

Asi by sa patrilo spomenúť, kedy sa Clive a Lixx stretli prvý krát, no presne si to ani jeden z nich nepamätá. Obaja si však spomínajú na akcie v Turbíne v Zemianskych Kostoľanoch a ďalšie podujatia, ktoré postupne vyformovali ich vkus do dnešnej podoby.

Od svojich djských začiatkov pred rokom 2000 prešiel Lixx kus cesty. Za sebou aj pred sebou má kopec aktivít, ktorých spoločným menovateľom je hudba. Okrem iného napríklad organizácia série akcií BEATZ, písanie článkov o hudbe pre webové a printové magazíny, drum&bassová rádio show SIGNAll_FM, spolupráca so slovenským hudobníkom menom Foolk, projekt Subliminal, či nespočetné vystúpenia doma aj v zahraničí. V roku 2008 a 2009 sa umiestnil v ankete Slovak Drum&Bass Awards na prvom mieste, ako najlepší domáci drum&bassový dj. Lixx je však najmä človekom, pre ktorého je hudba prirodzenou a neoddeliteľnou súčasťou života.

Predpredaj vstupeniek beží do pondelka 8. augusta 2011 prostredníctvom siete Ticketportal. K dispozícii je limitovaný balík 500 ks vstupeniek za zvýhodnenú cenu 8€. Po ich vypredaní bude možné zakúpiť už len v stupenky v cene 10€ priamo v deň konania akcie pri vstupe na bráne. Vstupenky v predpredaji je možné zakúpiť priamo tu.

SIGNAll_FM FESTIVAL 2011
20. Augusta 2011
Kúpalisko Čajka, Bojnice

Signall_FM

Zdroj: Signall_FM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET