Session+: Rozhovor – Southboy!

Rozhovor s jedným zo zakladateľov populárnej klubovej noci Session, ktorý sa predstaví už piatok 25.mája v púchovskom klube Shaka.


1. Ahoj Čo nového sa momentálne okolo teba deje?
Ahoj, prednedávno som sa presťahoval z domáceho Trenčína do rušnejšej Bratislavy za prácou a tak sa tu pomaly rozhliadam. Momentálne mám po zimnej pauze strávenej skôr v štúdiu ako v kluboch opäť skôr to djské obdobie, čo ma teší, už mi to chýbalo. Od marca som tiež spustil v Radosti svoju noc Headroom, zameranú na pomalšie a deepovejšie odnože house music. Jej najbližšie pokračovanie bude zároveň pokračovaním CounterpoinTovej návštevy, keďže tu bude tiež hlavným hosťom v sobotu po Session. :)

2. Na Považí patríš medzi top dja a promotéra, ako sa s odstupom času pozeráš na vývoj tanečnej scény v tomto regióne?
Ako všade, aj v tomto regióne existujú isté „zlaté časy“ renesancie, na ktoré sentimentálne spomínajú dnes už poväčšine otcovia rodín. Goa, Area 51, Orbitálne noci, Vrtula, Leeloo, teraz už aj Krankenhaus… sú teraz už len ich pripomienkou. Som rád, že za tých 10 rokov som mohol byť toho súčasťou a prispieť svojou trochou. Sú však aj svetlé miesta, hoci ich podstatne ubudlo. Buďme teda radi za Possitivu a vôbec snahy spriatelenej Wavetune crew, ale aj TNT Crew z Turnej, za trenčiansky Lúč (aj keď tam house asi nebude mať miesto), za znovuobnovený Planet v Považskej Bystrici a snáď poslednú existujúcu baštu clubbingu na okolí, Púchovskú Shaku, ktorej priestory by mohli rozprávať príbehy aj z tých zašlých čias. Dôležité je, že sú stále správni ľudia, ktorí sa tomu venujú s entuziazmom a skutočným nadšením. A opäť musím skonštatovať, že som rád byť stále toho súčasťou. :)

southboy


3. Blíži sa Púchovská klubová noc Session, konkrétne 24. pokračovanie. Kedy si naposledy hral v Púchove a aká bola atmosféra ? Tvoje očakávania pre tento večer?
Už 24.?? Kámo, už som to aj prestal počítať. :) Session je niečo úžasné, pre mňa dôkaz toho, že keď sa veci robia spoločnými silami a so srdcom, úspech sa skôr či neskôr dostaví. Trochu som sa obával, čo s touto značkou spraví nútené zatvorenie domovskej Terasy. Zdá sa však, že už samotné meno je pre ľudí takým magnetom a zárukou kvality, že ani sťahovanie jej úspešnosťou neotriaslo. Preto očakávam opäť plno známych aj nových tvárí, ľudí, ktorí vedia prečo prišli a samozrejme kopu zábavy a skvelej muziky.

4. Čo ti napadne, keď sa pozrieš na celkový line-up Session?
Skvelé spojenie. To najlepšie na okolí plus výborný hosť. Samí priatelia. Spojenie starého s novým, pekne všetci pokope. Naozaj skvelé! :)

5. Ktorý track počas celej tvojej kariéry má pre teba najväčšiu hodnotu? A schválne, prečo?
Žeby moja prvá platňa? Rolanda a jeho Knight of the Jaguar som si kúpil ešte v dobe keď som o djingu len sníval a tú platňu som si vtedy ani nemal na čom pustiť, proste som ju len chcel mať, aby mi pripomínala, že raz ju zahrám aj ľuďom na párty. Je pre mňa pripomienkou tohto sna, ktorý žijem každý deň.

6. Párty na ktorú najradšej spomínaš a kam by si sa chcel ešte určite vrátiť a zahrať si tam?
Rád spomínam na Beefree 2009, na totálne plný a skákajúci techno stage. Najúžasnejšia atmosféra a zároveň najvačšie publikum, aké som kedy zažil. To by som si ešte niekedy dal, niečo sa mi rodí v hlave, keďže presne 2. Augusta to bude 10 rokov od mojeho prvého skutočného djského vystúpenia pod mojím menom. Uvidíme, čo na to organizátori… Fester má opäť chúťky roztrhať na mne nohavice počas hrania, tak uvidíme. :)


7. Vymenuj 3 producentov, ktorých určite zahráš na Session
Momentálne ma dosť baví všežravec Eats Everything a celá bass music ako taká, veľký borec je tiež pán Daniel Bortz, Maetrik resp. Maceo Plex vedia tiež potešiť. Ale čo skutočne odznie je naozaj vo hviezdach. :)

8. Na čo sa môžu návštevníci Session tešiť v tvojom podaní?
Viac. Viac trackov, viac energie, viac kanálov. Postupne objavujem možnosti controlleringu, čo mi dáva viac priestoru na to, čo by som s dvoma platňami nedokázal. Treba sa posúvať dopredu v dobe, keď zrovnať beaty by dokázala aj cvičená opica potom si aj každá opica dokáže namýšľať, že djing je iba o tom. Najlepšia príležitosť si tento nový koncept vyskúšať aj na parkete. :)


9. Ďakujem za rozhovor. Chcel by si ešte niečo návštevníkom Session+ odkázať?
Bude to magická noc, cítim to v kostiach. Mali by ste byť pri tom, bude to nový level!

• SESSION+
• COUNTERPOINT ( Ghetto Jackin Collective, Detroit, USA )
• WYCHITAWACS & LUHO ( Housemusic.sk )
• BELLY ROBBER ( Housemusic.sk )
• LIBOR FIALA ( Plasticpuls.sk )
• SOUTHBOY ( Housemusic.sk )
• CIMY ( Luxury resident )
FRIDAY 25TH MAY 2012SHAKA CLUB – PUCHOV CITY
ENTRY €3 BEFORE 23PM // €4 AFTER
TICKETS ON THE DOOR ONLY 


Udalosť na facebooku

session

Zdroj: Housemusic.sk
Publikoval: Redakcia GREGI.NET