Sensorium festival: Festival umenia, dizajnu a kreatívnych technológií.

Sensorium festival – prvý slovenský festival, ktorý mapuje nové technológie vo svete umenia, dizajnu a performance je opäť tu!

Nechajte sa vtiahnuť do sveta dynamických a interaktívnych inštalácií, virtuálnej reality, A.I., futuristickej hudby, generatívnej architektúry a dizajnu. Začiatkom mája sa v Bratislave stretnú významní umelci a dizajnéri, ktorí ponúknu náhľad do budúcnosti kreatívneho priemyslu. Headlinerom konferencie je oceňovaný nemecký dizajnér Joachim Sauter CEO Berlínskeho štúdia art+com.

Nenechajte si ujsť sériu progresívnych workshopov, konferenciu a večerný program, ktorý v spolupráci s prestížnym európskym festivalom TodaysArt odprezentuje to najnovšie na poli multidisciplinárnej tvorby.

Sensorium je predovšetkým konferencia, showcase a workshopy. Festival je určený pre ľudí, ktorí chcú držať krok s dobou a učiť sa od najlepších multidisciplinárnych dizajnérov/dizajnérok, umelcov/umelkýň a teoretikov/teoretičiek z medzinárodnej scény. Showcase predstaví výnimočné audio-vizuálne performance a inštalácie – vo všetkých prípadoch sa bude jednať o Slovenskú premiéru.

Joachim Sauter: vizionár a speaker v jednom

Hlavnou hviezdou Sensoria bude nemecký mediálny umelec a dizajnér Joachim Sauter. Jeho doménou je experimentovanie s digitálnymi technológiami. Sauter stojí za viacnásobne oceňovaným štúdiom ART+COM. Je známy spoluprácami s islandským skladateľom Ólafurom Arnaldsom, jeho kinetické skulptúry a inštalácie odkazujú na široké spektrum tém, ktoré sa opierajú o novomediálnych umelcov, ale aj dielo Marcela Prousta či Josefa Beyusa.

Termín  — 05.05.2018
Miesto:
➔ Konferencia a workshopy — Pisztóryho palác — Štefánikova 834/25, 811 05 Bratislava
➔ Živý program — 04.05.2018 A4 — priestor súčasnej kultúry, 05.05.2018
Fuga — priestor pre chýbajúcu kultúru, Bratislava

Organizátor: Imaginárium, o.z., Unfold Collective
Web: www.sensorium.is, www.facebook.com/sensoriumis
Lístky: https://ti.to/sensorium/sensorium-2018

Zdroj: TS