Seether: 8. decembra sa predstavia vo Viedni!

Po viac ako deviatich mesiacoch je čakanie konečne u konca – Seether sa ôsmeho decembra vracia opäť k našim západným susedom, aby sa predstavili vo viedenskej Arene v rámci svojho európskeho turné, tento raz ako hlavná hviezda večera. Spolu s nimi sa ako predkapela predstaví britská kapela Heaven’s Basement.

Seether je post-grungeová skupina pochádzajúca z Pretorie z Juhoafrickej republiky, ktorá bola založená v roku 1999 pod pôvodným názvom Saron Gas. K zmene mena prišlo v roku 2002 pri vydaní ich druhého albumu, aby nedochádzalo k zámene a spájaním so slovným spojením „sarin gas“, čo označuje nervový bojový plyn vyvinutý Nemcami za druhej svetovej vojny.

Prvý album, Fragile, bol vydaný nahrávacou spoločnosťou Musketeer Records v Juhoafrickej republike, po ich úspechu na domácej pôde si kapelu všimli Wind-up Records, u ktorých má skupina momentálne podpísanú i zmluvu.

Po vydaní Disclaimer sa kapela vrhla na turné, vydanie Disclaimer II bolo dokonca o rok posunuté, kvôli celosvetovému turné Evanescence, na ktorom sa predstavili aj Seether. Do povedomia mnohých fanúšikov sa zapísali práve prerobenou skladbou „Broken“, na ktorej hosťovala speváčka Amy Lee z Evanescence.

Ich zatiaľ posledným štúdiovým počinom je album Holding Onto Strings Better Left to Fray z 17. mája 2011, ktorý sa v americkom Billboard charte vyšplhal na prvé miesta hneď v niekoľkých kategóriách, v Billboard 200 dokonca debutoval na druhom mieste.

Ako predkapelu máte možnosť vidieť Heaven’s Basement, hard rockovú zostavu z Veľkej Británie, ktorá sa v minulosti v Európe predstavila ako support mnohých známych kapiel ako Papa Roach, Buckcherry, Shinedown, Bon Jovi, či Halestorm (fotografie z ich viedenského koncertu, kde v októbri vystúpili ako predkapela Halestorm môžete nájsť v našej fotogalérii).

Zdroj: Redakcia GREGI.NET