Sebastian Catana sa predstaví ako Macbeth.

Po prvý raz hosťuje v Opere SND medzinárodne renomovaný americký barytonista Sebastian Catana. V stredu 5. februára 2014 stvárni ústrednú postavu shakespearovskej hudobnej drámy Giuseppe Verdiho

Catana patrí k stálym hosťom veľkých svetových operných scén, úspešne sa predstavil v newyorskej Metropolitnej opere, v Teatro Comunale v Bologni, aj v berlínskej Štátnej opere. Spolupracoval s renomovanými dirigentmi ako Zubin Mehta, Daniel Oren či Friedrich Haider. Pod taktovkou posledne menovaného, hudobného riaditeľa Opery SND Friedricha Haidera, vystúpi Sebastian Catana po boku rumunskej sopranistky Soriny Munteanu, basistu Petra Mikuláša a kórejského tenoristu Kyungho Kima.

Catana Sebastian

Uznávaný spevák Sebastian Catana zo zámoria odštartoval sľubnú kariéru aj na najstaršom kontinente. O jeho angažmán v Európe sa pričinil práve Friedrich Haider. Všetko sa to začalo v čase, keď pracoval na opere Rigoletto v spomínanej Metropolitnej opere v New Yorku. Catanovo stvárnenie vojvodovho „pätolizača“ Marulla si svetoznámeho dirigenta podmanilo natoľko, že sa s ním ako s Jagom vo Verdiho Otellovi rozhodol nahrať CD pre vydavateľstvo NAXOS. Zakrátko mu ponúkol postavu Macbetha v hudobnom naštudovaní pre mníchovské rádio. A práve tieto nahrávky boli štartérom Catanovej európskej dráhy. Barytonistu čaká už čoskoro debut v Covent Garden Opera v Londýne, no ešte predtým čakajú jeho umeleckú cestu hosťovania v Opere Slovenského národného divadla.

Exkluzívne obsadenie opery Macbeth 5. februára 2014 v historickej budove SND máte navyše možnosť navštíviť v rámci obľúbenej novoročnej pozornosti SND pre svojich divákov – v akcii 1 vstupenka + 1 zadarmo. Vstupenky v tejto akcii je možné zakúpiť výhradne v pokladniciach SND a v OC Eurovea. Novinkou je komfortná on-line rezervácia vstupeniek, po ktorej návštevníkom stačí uplatniť si zľavu následne v pokladniciach.

Zdroj: SND