Sealov koncert odštartuje začínajúca hviezda Celeste Buckingham!

Seal si ako predkapelu nemohol priať nikoho lepšieho. Celeste Buckingham, ktorá valcuje slovenské rádiá v tom najlepšom slova zmysle, jej hit „Run, Run, Run“ je neuveriteľne populárny od škôlkárov po dôchodcov a všetko nasvedčuje tomu, že má toho ešte veľmi veľa pred sebou, vystúpi 29.novembra 2012 v bratislavskej Inchebe ako predskokan fantastického Seala.

Celeste Rizvana Buckingham sa narodila 3. mája 1995 v Zűrichu švajčiarskej  matke a americkému otcovi, v žilách jej ale koluje po prarodičoch tiež iránska, írska, anglická a ruská krv. Multikultúrne prostredie, v ktorom vyrastala, ovplyvnilo nielen jej záujmy, ale odráža sa i v jej tvorbe. Hudbe prepadla v útlom veku.

Svoje prvé vystúpenie na verejnosti absolvovala už ako trojročná, kedy prerušila koncert, vyžiadala si mikrofón a konsternovanú kapelu poprosila o hudobný doprovod. V  dvanástich rokoch začala sama písať texty, jedna z jej prvých piesní je ‚Blue Guitar‘.

V súčasnosti žije striedavo v Bratislave a v USA. Hovorí plynulo štyrmi jazykmi a bola prijatá na dve najprestížnejšie hudobné školy v USA – Berklee College of Music v Bostone a Belmont University v Nashville. Na druhú menovanú v septembri  tohto roku nastúpila.

Vstupenky: www.xl.sk

Zdroj: XL