Scubacam – 3. ročník medzinárodného festivalu fotografie a filmu z vodného prostredia.

Vodný svet je opradený niečím tajomným, kde nemôže len tak hockto nahliadnuť. Vďaka technike a láske k vodnému prostrediu sa svet spod hladiny dostáva na povrch a jeho krásu tak môže obdivovať každý smrteľník. Podvodný svet nám cez svoje fotografie a videá odkrývajú vášniví milovníci potápania a vodného sveta.

Vodný svet je opradený niečím tajomným, kde nemôže len tak hockto nahliadnuť. Vďaka technike a láske k vodnému prostrediu sa svet spod hladiny dostáva na povrch a jeho krásu tak môže obdivovať každý smrteľník. Podvodný svet nám cez svoje fotografie a videá odkrývajú vášniví milovníci potápania a vodného sveta.

V dňoch 16. až 18. mája 2014 sa v Bratislave uskutoční 3. ročník medzinárodného súťažného festivalu potápačskej tvorby – SCUBACAM. Cieľom podujatia je umožniť autorom fotografie a tvorcom filmov z prostredia pod vodnou hladinou prezentovať svoju tvorbu a nielen to. Kultúrno-spoločenský festival SCUBACAM, rozšírený o doprovodné programy v rámci SCUBADAYS, sa na tri dni stane miestom, kde majú jedinečnú možnosť stretnúť sa milovníci potápania ale i laická verejnosť na jednom mieste.

logo

Priestory DK Ružinov sa 16.-18. mája 2014 stanú výstavnou sieňou fotografií spod vodnej hladiny. Vítaní sú nielen vyznávači potápania, ale všetci, ktorí majú pozitívny vzťah k životnému prostrediu. Na svoje si určite prídu aj milovníci ciest za potápaním. V rámci festivalu organizátori pre návštevníkov pripravujú bohatý sprievodný program, prednášky, workshopy o filmovaní a fotografovaní, projekcie filmov, súťažné aj nesúťažné autorské výstavy fotografií, cestovateľské talkshow, aukcie a mnoho ďalšieho.

Súčasťou tretieho ročníka SCUBACAM bude mini veľtrh firiem z oblasti potápania a prezentácia potápačských centier a klubov. Svoju účasť potvrdili: Academia Aquatica – potápačské centrum, Aronnax – potápačské centrum,  Dir-Team – potápačský klub, Lighthouse – potápačské centrum a postupne pribúdajú ďalší vystavovatelia.

5-C-Martin-Ferak

Neodmysliteľným poslaním festivalu SCUBACAM bude  poukázať aj na dôležitosť potreby a ochrany vodného životného prostredia. „Ako sa vraví – čo oko nevidí, srdce nebolí… Vodná hladina je prekážkou, za ktorú oči väčšiny suchozemcov nevidia, a predstavuje tak akúsi bariéru pre vznik hlbšieho emočného puta k prostrediu, čoraz viac ohrozovanému ľudskou činnosťou. Pilotný ročník SCUBACAM 2011 nám ukázal, kde boli naše silné stránky i slabiny a poučení praxou sme SCUBACAM 2012 obohatili o nové súťažné kategórie a organizačné prvky. Pozývam vás srdečne na SCUBACAM 2014, či už ako súťažiacich, divákov alebo spolupracujúcich partnerov a teším sa na stretnutie s vami,“ hovorí Martin Ferák, riaditeľ festivalu.

Počas posledného ročníka SCUBACAM 2012 sa do súťažnej sekcie zapojilo 74 fotografov a 14 filmárov nielen zo Slovenska a Čiech, festivalu sa zúčastnili autori z dovedna 20 krajín celého sveta. V priebehu prechádzajúcich ročníkov bolo celkovo do súťaže zapojených až 1377 diel od skoro dve stovky autorov z celého sveta.

Pre tých najlepších spomedzi prihlásených autorov, ktorých vyberie odborná porota, sú pripravené atraktívne ceny, ako je týždenný pobyt na expedičnej lodi v Indonézii, safari v Egypte a Sudáne, či ďalšie hodnotné vecné ceny.

Oficiálna stránka festivalu: https://wwww.scubacam-festival.com
Facebook: https://www.facebook.com/scubacam.festival

scubacam2014 oznam

Zdroj: AQUA VIVA