Scott & Zelda vydáva album, aký by ste od súčasnej indie kapely nečakali.

Scott & Zelda je bratislavská indie rocková kapela, vznikla na jar roku 2012. V septembri 2013 vydali 5-pesničkové EP. V tom istom roku vyhrali dve kolá relácie Demovnica_FM, a absolvovali množstvo koncertov po Slovensku a Čechách.

Slovenská skupina Scott & Zelda vydáva po troch rokoch existencie dlho očakávaný debutový eponymný album s názvom „Scott & Zelda„.

scott a zelda

Mixáž a mástering prebiehali v štúdiu Loft Studios pod vedením zvukového inžiniera Jaroslava Žiga ml. „Chalani od začiatku vedeli, aký zvuk chcú dosiahnuť, a preto je album po zvukovej stránke veľmi špecifický. Do značnej miery nekompromisný sound pridáva pesničkám na charaktere,“ hovorí Jaro Žigo ml.

Aranžérsky a skladateľsky sa na albume podpísali hlavne Daniel Forgáč a Tomáš Trebula. „Skladby dozrievali dlhšie, rozhodli sme sa teda vniesť pocit, ktorý sme mali pri robení pesničiek, aj do samotného zvuku albumu. Možno ho tiež vnímať ako pozorovania okolia, ľudí a doby, niekedy ako osobnú skúsenosť, inokedy zase ako zážitok náhodného poslucháča z cudzieho rozhovoru.“ hovorí skladateľ a spevák kapely Daniel Forgáč. O grafiku albumu, aj promo fotky sa postarala fotografka Soňa Maletz a grafik Lukáš Valter. Debut, plný gitarovej muziky, a výpovedných slovenských textov je v čase premáhajúcej elektroniky príjemným osviežením.

Celý album si môžete vypočuť na ich Bandcamp profile: https://scottnzelda.bandcamp.com/album/scott-zelda

Kapela chystá singel, ktorý plánuje vypustiť koncom jari a v marci release party k albumu.

Ďaľšie novinky a info o kapele nájdete na: https://www.facebook.com/scottnzelda

CD Cover

Zdroj: Marco Maserati