Scena_FM_najt: Oslávte prvé narodeniny relácie Scena_FM v košickej Tabačke!

Galager a Yanko Kral spojili sily a ako moderátorská dvojica vás sprevádzajú tým najlepším z elektronickej hudby pod hlavičkou relácie Scena_FM. Svoje dvanásťmesačné pôsobenie v éteri Rádia_FM zavŕšia spoločne a vystúpia na košickej premiére párty SCENA FM NAJT 12. júna v krásnych priestoroch vynovenej Tabačky kulturfabrik. Na pódium si prizývajú veľké posily.

Na akcii sa predstavia DJs, ktorí vypredávajú kluby na celom Slovensku a rovnako dobre prezentujú SK sound aj v zahraničí. Scena_FM prináša do Košíc najpopulárnejšieho drum&bassového slovenského DJa a producenta B-COMPLEXA a Košiciam veľmi dobre známych DJov SLIGHT a OLIS BAKULU. Z lokálnych DJov je vyvoleným jednoznačne DJ KELSO.

Lineup:
B-COMPLEX – Hospital records
OLIS BAKULU – SPECIAL PLACE
SLIGHT – SPECIAL PLACE
KELSO – STRDVK
GALAGHA – SCENA FM
YANKO KRAL – SCENA FM

GALAGHA – Je jednou z najvýraznejších osobností slovenského drum and bassu. Bol moderátorom rádia Ragtime a veľmi úspešnej rádio show ClubLab. Polámané beaty hráva už dvadsať rokov a je považovaný za jedného z otcov slovenského drum&bassu.

YANKO KRAL – Djingu sa venuje od roku 2001 a je spoluzakladateľom hip hopovej skupiny H16. Neskôr sa začal venovať aj žánrom ako napr. drum&bass či dub step, čoho výsledkom sú multižánrové eklektické dj sety. Yanko nehľadí na zvyky a pravidlá, mieša veci, ktoré nikto pred tým nemixoval.

B-COMPLEX – Pod menom B-complex sa ukrýva jeden z najväčších talentov na slovenskej elektronickej scéne, jeho azda najväčším úspechom je track Beautiful Lies, ktorý v roku 2009 vyšiel na kompilácii Sick Music slávneho britského drum&bassového vydavateľstva Hospital Records. Rýchle bicie, mohutné basy a dôraz na melódie, to sú hlavné elementy jeho tvorby.

OLIS BAKULU – K elektronickej hudbe sa dostal okolo roku 1997, kedy začal hrávať v bratislavskom Subclube. Najviac sa zamiloval do drum&bassu a breakbeatu, avšak zastáva názor, že dobrý DJ by mal vedieť urobiť párty v každom štýle. Bakulove tanečné kreácie za mix pultom nenechajú nikoho chladným.

SLIGHT – Jeho meno sa na scéne objavilo koncom roka 2006, v spolupráci s parťákom Bendhym sa rozhodol rozvíriť stojaté vody košického kultúrneho života prostredníctvom importu luxusného tovaru značky drum&bass. Spoločne s DJ Olis Bakulu tvoria nerozlučné duo fenomenálnych party DJs.

KELSO – V jeho vinylovej kolekcii dominujú zlomené beaty, najmä drum&bass, avšak svoje miesto v nej má aj uk garage, bass music či house. Košičania ho môžu poznať ako rezidenta pravidelnej akcie Tabačky Kulturfabrik – Stredávka, alebo z akcií ako Drumophone, Eat That Beat, Biela Noc, či Leto v Parku.

plagat

Zdroj: Scena_FM