Sázavafest: “Kočovníci“ z Alphaville!

Dňa 05. 08. 2011 zavítala na Sázavafest nemecká žijúca hudobná legenda *Alphaville*. Okolo pol desiatej večer som si odchytila speváka, jediného pôvodného člena Alphaville – *Mariana Golda*, ktorý nám stihol zodpovedať na pár otázok.

Alphavile

Vítajte späť v Českej republike po 2 rokoch. Hráte po celom Nemecku, ako si užívate leto?
Ďakujem, leto si užívam veľmi dobre. Hráme veľa koncertov, po celej Európe kvôli nášmu novému albumu, ktoré vlastne nie je až tak nové (smiech), je z Novembra 2010. Všetko sa darí vďaka tomu, že máme nových členov skupiny po dlhých rokoch takže aktuálne máme vcelku veľa vecí nových.

Alphavile

Dnes večer ste bol veľmi aktívny, skákal ste, tancoval spolu s publikom…ste spokojní s českým publikom? Radi sa sem vraciate?
Áno, pretože oni ti tak veľa dávajú a my sa snažíme im to oplatiť. Som šťastní ak sú spokojní oni so mnou, potom som aj ja s nimi (smiech). Nie, nie, vážne. Je to moja zodpovednosť zabávať ich a nie aby zabávali oni mňa.

Alphavile

Ako sa darí vášmu novému albumu „Catching rays on giant“? Ste naň hrdý?
No je to viac ako 7 rokov. Snažili sme sa nevyjsť s dráhy a pokračovať tam kde sme prestali. Precestovali sme celý svet, s veľkým štábom ale nikto neprišiel s návrhom nahrať nový album. Vtedy som sa miestami cítil ako „cigáň“ (kočovnícky) pretože sme boli naozaj skoro všade (smiech).

Alphavile

Pamätáte si ešte na Slovensko?
Ou, áno, veľmi dobre. Boli sme tam trikrát v jednom mesiaci čo bolo super. Bolo to niekde v horách…?

Alphavile

Asi myslíte konkrétne ten v amfiteátri v Hnúšti.
Neviem, nepamätám si ten názov ale keby si mi to ukázala tak si určite spomeniem. Bolo to tam pekné

Alphavile

Na dnešnej show ste zahrali aj váš naj-preslávenejší singel „Forever young“, ako vždy. Viete mi povedať niečo o tých dávnych časoch „Forever young“?
Ó môj Bože.. na toto sa ma ešte nikto nepýtal (smiech). To bolo už tak veľmi dávno, veľká súčasť môjho života. „Forever Young“ ako pesnička je samozrejme súčasťou každého z našich koncertov. Myslím, že všetky naše staré pesničky sú takisto dobré, len ich nehráme tak často pretože „Forever young“ je pieseň, ktorú chcú všetci počuj naživo, je to niečo ako história.

Alphavile

Aké máte plány do roku 2012? Chceli by ste stále hrať pre vašich večne milujúcich fanúšikov?
No, vlastne sme už tak v polovičke nahrávania nového albumu, ďalšieho, ktorý by sme na rok chceli vydať takže…

Alphavile

Ok, ďakujem veľmi pekne. Nech sa vám darí.
Ďakujem aj ja. Zatiaľ.

Alphavile

Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile
Alphavile

Otázky kládla: Zuphy
Foto: Zuphy
Publikoval: Redakcia GREGI.NET