Sázavafest: Hurts nacvičujú útek pred fanynkami!

Každým dňom sme bližšie k dátumu 4.-7. augusta 2011, kedy bude v areáli Zelený ostrov v Benešove na programe Sázavafest. 11.ročník tohto výnimočného českého festivalu má v pláne previesť fanúšikov všetkými štádiami elektronickej hudby. Zo starších predstaviteľov „elektroniky“ sa na jednom zo šiestich pódií predvedie nemecká skupina Alphaville, z tých mladších, no zabehnutých sa prídu ukázať britskí Kosheen a aktuálnym horúcim nováčikom budú Hurts z Manchesteru.

Keďže sú spevák Theo Hutchcraft a klávesák Adam Anderson na svetovom turné s novým albumom Happiness, ich koncert na Sázavafeste bude venovaný práve ich debutu. Na samotné vystúpenie sa títo Briti nejako zvlášť pripravovať nemusia, no na útoky fanyniek áno. V poslednej dobe sa z Thea a Adama stávajú živé terče a aby to tak nebolo aj Čechách, chalani si nacvičujú útek. Ešte stále ich totiž máta nočná mora, keď ich auto v Drážďanoch naháňali rozvášnené fanynky. Uháňali pred nimi, no takmer spôsobili dopravnú nehodu, keď pri automobilovej naháňačke prešli do protismeru. Čelnej zrážke unikli iba o vlások. Z Madridu si veľmi nepríjemnú spomienku priniesol iba Theo, ktorého dav fanyniek „vymákol“ v hoteli na chodbe. Speváka v návale ošiaľu dokonca zhodili zo schodov a so zraneniami ho museli previesť do nemocnice. Odnieslo si to ucho a nos. Zranenia boli natoľko vážne, že si vokalista Hurts nemohol dopriať luxusný let na ďalší koncert v lietadle a do Portugalska sa musel trmácať vlakom. Nič podobné si ani jeden člen formácie Hurts nechce zopakovať znova a tak sa na Sázavafeste dajú pravdepodobne do rúk bodyguardom. Ak bude treba utekať, vezmú nohy na plecia, no na pódiu sa mienia rozdávať. Chalani tento rok potvrdzujú to, čo stanica BBC vedela už dávno, keď ich na začiatku roku 2010 dala na 4.miesto svojho „vizionárskeho“ rebríčka The Sound Of 2010. BBC na skupinu Hurts upozornila ako na hudobný projekt, ktorý by mal byť zaujímavý a úspešný. Vyšlo to, Hurts sú na špici a vo svojej špičkovej forme sa ukážu aj na Sázavafeste.

Ak Thea a Adama chcete vidieť naživo, využite od 1.- 12. júna šancu získať lístky na Sázavafest za špeciálnu akciovú cenu. Kúpte si 3 a 1 dostanete zdarma alebo si kúpite 4 a 2 lístky dostanete grátis. V Čechách v sieti Ticketpro a Eventim, na Slovensku v pobočkách siete Eventim a online na eticketpro.sk.

Zdroj: Sázava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET