Sázavafest: Dj Sak Noel, Skindred, Molotov aj Katka Knechtová!

Pořadatelé letního Sázavafestu oznamují první potvrzené zahraniční interprety, kteří vystoupí první srpnový víkend (2. – 5. srpna) v Benešovì u Prahy. Za předprodejních 900 Kč včetnì poplatkù se tak už nyní mohou fanoušci tohoto letního multikulturního festivalu tìšit nejen na domácích Sto zvířat, Mig 21, Nightwork a další, ale také na DJe Sak Noela, velšské Skindred, mexickou kapelu Molotov nebo Katarínu Knechtovou ze Slovenska.
Sak Noel

Po odhalení novinky v podobì haly DANCE MANIA pro 5 000 lidí, která bude ozvláštňovat letošní 12. ročník, přicházejí pořadatelé festivalu s prvním známým zahraničním DJem, který zde předvede své umìní. Sak Noel, španìlský DJ, který se proslavil především svým hitem „Loca People“, rozproudí nejen tímto hitem letní Benešov. Sak Noel s tímto songem ovládl svìtové charts v loňském roce. Hitovka „Loca People“ se držela na vrcholku hitparád v Holandsku, Kanadì, Francii, Argentinì, Rusku a mnoha dalších zemích. Více než 50 milionù zhlédnutí na YouTube jen podtrhuje triumfální úspìch tohoto tanečního hitu.

Unikátní hudební styl, který je kombinací punku, rocku, metalu, reggae i elektronické muziky, na letošním Sázavafestu představí muzikanti z velšské kapely Skindred. Kapela vznikla na přelomu tisíciletí okolo energického frontmana Benji Webbeho. Jejich debutová deska „Babylon“ obsahovala úspìšné singly jako „Nobody“, „Pressure“ a „Selector“. Skindred hojnì koncertují a vydávají další desky. Zatím poslední album z roku 2011, „Union Black“, bylo na rozdíl od předchozích desek natočeno v jejich „domácím“ Spojeném království, a je v mnoha aspektech odlišné od ostatních desek. „To, že jsme byli v Británii, nám přineslo nejsilnìjší momenty jak hudebnì, tak textovì, od doby, co jsme začali,“ říká Benji Webbe. Album poukazuje na rùznorodost Británie, což se odrazilo i na názvu alba. „Každý pocházíme z jiných míst a jiného zázemí v rámci Spojeného království, ale – stejnì jako je tomu s barvami – jakmile se všechny barvy namíchají dohromady, dostanete černou“, vysvìtluje Webbe.

Katka Knechtová

Dalšími zahraničními interprety, které si pro fanoušky připravili pořadatelé 12. ročníku Sázavafestu, jsou mexická rock latino kapela Molotov a slovenská pop-rocková zpìvačka Katarína Knechtová. Molotov potìší zejména fanoušky španìlštiny. Hravé, ale i lehce agresivní převážnì španìlské texty tohoto hudebního kvartetu často obsahují politický podtext kritizující např. imigrační politiku v USA. Molotov v loňském roce uspořádali tour po Evropì a Americe, a za svou kariéru také nasbírali řadu hudebních ocenìní. Knechtová se u českého publika proslavila zejména svým pùsobením v kapele PEHA a jejich hitem „Spomal. Katka se pak do pamìti fanouškù kultury vepsala svou skladbou „Muoj Bože“, kterou složila pro Jakubiskùv film o čachtické paní – Bathory. V

 současné dobì se chystá na vydání sólového alba ve spolupráci se svìtovì uznávaným hudebním producentem, autorem písní, a zároveň bubeníkem a spolupracovníkem britské kapely Depeche Mode, Christianem Eignerem. Tento projekt by mìl nést rockový podkres upravený elektronickým zvukem s Eignerovým „depešáckým“ rukopisem, a lišit se tak od Katčiny předchozí tvorby.

Více informací o prùbìhu festivalu se dočtete na www.sazavafest.cz

Zdroj: Sázava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET