Saxofonista Nikolaj Nikitin vydáva debutový album Personal Suite, ktorý nahral s legendami slovenského jazzu!

Jeden z najvýraznejších saxofonistov slovenskej jazzovej scény Nikolaj Nikitin vydáva 20. marca svoj debutový album Personal Suite. Nahrávka, ktorá vychádza pod hlavičkou nového vydavateľstva Real Music House je jedinečnou autorskou výpoveďou talentovaného skladateľa a saxofonistu.

Výnimočné je aj muzikantské obsadenie nahrávky. Súčasný kvartet saxofonistu Nikolaj Nikitina totiž spája tri jazzové generácie. Klavirista Gabriel Jonáš, bubeník Jozef Döme a kontrabasista Juraj Griglák sú bez akéhokoľvek preháňania legendami tohto žánru. Nahrávanie albumu prebiehalo tradičným spôsobom bez dodatočnej editácie. Výsledkom je desiatka živelných skladieb, ktoré sú rozdelené do dvoch suít.

Nikolaj Nikitin, Gabriel Jonas

Každá z kompozícií je súčasťou mozaiky Nikitinovej osobnej výpovede. Album Personal suite vznikal pod producentským dohľadom hudobníkov Róberta Pospiša a Martina Sillaya. O mastering nahrávky sa postaral fenomenálny Joe Tarantino, ktorého rukopis môžete počuť na albumoch takých jazzových velikánov ako Miles Davis, Chick Corea, Bill Evans, Dave Brubeck, alebo Sonny Rollins.

Najlepšou prezentáciou kvalitného jazzu sú koncerty. Práve preto vyráža v apríli Nikolaj Niktitin so svojím elitným kvartetom na veľké československé Personal Suite Tour 2012. To hudobník odštartuje 5.apríla verejným krstom v bratislavskej umeleckej kaviarni Kafe Scherz. Šancu vidieť strhujúce koncertné vystúpenie Nikolaja Nikitina, Gabriela Jonáša, Juraja Grigláka a Jozefa Dömeho budete mať v týchto mestách:


Personal Suite Tour 2012
05.04 Bratislava – Verejný krst albumu Personale Suite – Kafe Scherz
07.04. Praha – Jazzdock Praha
14.04. Nitra Jazzcafé
24.4 Bratislava – Pod kamenným stromom
10.5. Trnava – Trnavská synagóga
11.05. Piešťany – Kursalon
12.05. Galanta – Bar Archive
26.5 Poprad – Groteska Art Caffe
28.05. Brno – Metro Music Bar
31.05. Bratislava – Hlava XXII

Nikitin Personal

Zdroj: Real Music House
Publikoval: Redakcia GREGI.NET