SARCAS prichádza so svojim očakávaným druhým albumom!

Doba praje pripraveným. Aj týmto heslom sa riadili kamaráti Juraj Kuteš a Michal Plichta, keď po rokoch obnovili fungovanie svojho metalového projektu SARCAS. A neodradilo ich ani to, že im v ceste stojí Atlantický oceán.

Michal spolu s bratom Jarom tu na Slovensku a Juraj v ďalekej Amerike ale vôbec nezačali tam, kde skončili. Rozhodli sa svojej hudbe dodať šmrnc súčasnosti a svoj energický death/thrash metal obohatili o prvky rapu, popu a aj o chytľavé melodické pasáže.

Fanúšikovia sa o kvalitách tejto staro-novej formácie mohli presvedčiť už v roku 2019, kedy Sarcas vydali svoj dlhohrajúci debut Cesspool Of Humanity. Po ňom nasledovali v posledných dvoch rokoch tri nové single Aftershocks Of Hopium, Porridge SeppukuMan In Black. Automaticky sa začalo špekulovať o novom albume. A kapela nesklamala. Rise Of The Snowflakes vychádza už tento rok a to dokonca tento mesiac. Do kalendárov si značte 20. máj. Tí nedočkavejší si už od 7. mája môžu novinku predobjednať prostredníctvom rôznych digitálnych platforiem. Ako odmenu za svoju nedočkavosť navyše dostanú darček v podobe jednej novej piesne Gangsta Paradise, ktorá sa im sprístupní hneď po predobjednávke albumu.

Kapela sa rozhodla nový album podporiť aj novým videoklipom k piesni Roses Fire Red. Premiéra je naplánovaná na 22. mája a kapela o ňom prezradila: Melódia k piesni ROSES FIRE RED ma napadla v lese na hubách. Je to jediná pieseň na albume, ktorá má ambíciu tváriť sa chvíľu ako slaďák. Za mňa asi aj najlepšia pieseň zo všetkých. Ktovie aké huby som vtedy pochytal.

TS