SAMOTA MI NEVADÍ, ANI CELIBÁT TELA, HOVORÍ KATARZIA V NOVEJ SKLADBE.

Singlom o samote Katarzia ohlasuje vydanie svojho štvrtého albumu Celibát. Pre videoklip k nemu hudobníčka použila pôsobivé zábery z vlastného mobilného telefónu, ktoré natočila ešte predtým, ako sa Európa uzavrela. Pohotovo tak zareagovala na súčasnú situáciu, kedy príprava videa s celým štábom môže byť nebezpečná. Album Katarzia opäť nahrávala v spolupráci s producentom Jonatanom Pastirčákom, s ktorým pred dvomi rokmi pripravila projekt Antigona, ocenený divadelnými Doskami a Cenou Tatrabanky.

Katarzia počas tvorby nového albumu na prahu tridsiatky dozrieva ako žena aj umelkyňa. Zdôveruje sa so svojimi pochybnosťami a rôznymi typmi závislostí. Hľadá cestu k vnútornému pokoju, zdravým vzťahom a dospieva k záveru, že aj celibát niekedy môže byť riešením. „Samota mi nevadí, ani celibát tela. O lásku neprosím, nie som osamelá. Nehanbím sa byť silná, nehanbím sa byť slabá, taká som. Nehanbím sa nahlas smiať, nehanbím sa plakať,“ spieva Katarzia v skladbe, ktorá otvára nový album.

Scenár videoklipu “Samota mi nevadí” sa vzhľadom na súčasnú situáciu musel meniť, slovenská skladateľka však mala záložný plán. „Už v zime som niekoľko videí natočila na svoj iPhone. Vždy sa mi páčili spomalené zábery na trampolíne a eufória zo skákania. Vyvoláva to vo mne záchvaty smiechu. Popri nich som tiež spracovala niekoľko záberov z výletu na takmer opustený ostrov,“ dodáva Katarzia k videu, ktoré sa rozhodla použiť ako oficiálny klip.

Nový album oceňovanej skladateľky sa venuje témam osamelosti aj hľadaniu sebahodnoty a je opäť úzkou spoluprácou s Jonatanom Pastirčákom (Pjoni/Isama Zing). Ruku k dielu pridali producenti Aid Kid, Oliver Torr, LVCIFER a Alexander Vincent z Los Angeles, ktorého Katarzia spoznala vďaka hudobníčke a vizuálnej umelkyni vōx z Red Bull Music Academy. Na nahrávke participuje skupina muzikantov známa z Kataríniných koncertov a druhej nahrávky Agnostika – Albert Romanutti, frontman kapely Bert & Friends (klavír, syntetizátory), Lukáš Mutňanský (basgitara), Vladko Mikláš (gitara) a Oliver Lipenský (bicie nástroje).

Celibát objavuje a testuje hranice dnešného elektronického popu, nechýbajú však ani kapelové pesničky či prvý Katarziin text v angličtine. Na mixe sa spoločne s Jonatánom Pastirčákom podieľal aj Tomáš Havlen, mastering mal na starosti Gaex. Vo dvoch skladbách hosťuje speváčka a skladateľka Ela Tolstova a do jednej piesne vokálom prispel herec Cyril Dobrý.  Ako bonus trek sa autori rozhodli na poslednú chvíľu pridať Aid Kidov remix skladby V noci. 

Album Celibát obsahuje 11 skladieb a vychádza 17. apríla vo vydavateľstve Slnko Records na CD, LP aj v digitálnej forme. Turné naplánované na apríl a máj, sa presúva na jeseň.

Katarzia, vlastným menom Katarína Kubošiová, je textárka a hudobná producentka. Kvôli jej tvorbe sa už stihli pohádať nejeden česko-slovenský fanúšik a hejter. Predstavuje generáciu počítačových začiatočníkov narodených okolo roku ‘89, ktorí vzhliadajú do budúcna s vedomím svojej slovenskej aj českej minulosti. Doposiaľ vydala tri albumy, Generácia Y (2013), Agnostika (2016) a Antigona (2018). Okrem toho Katarzia hosťovala v skladbách niekoľkých ďalších umelcov vrátane Davida Kollera, Vladimira 518 či PSH. Zložila a naspievala tiež titulnú pieseň k filmuPiata loď (2017), za ktorú získala cenu Singel roka od Rádia_FM.

facebook: https://www.facebook.com/katarziaprojekt/
instagram: https://www.instagram.com/katarzia/
videosingel Samota mi nevadí: https://youtu.be/HyG7CwdXLWo
Samota mi nevadí stream: https://lnk.to/samota
web Slnko Records: https://www.slnkorecords.sk/katarzia/celibat

Zdroj: Slnko Records