Sad Johny King vydávajú debutový singel. Chcú byť alternatívou voči bezduchému popu.

Bratislavská štvorica Sad Johny King sa v týchto dňoch rozhodla vypustiť do sveta svoj debutový singel. Kapela, ktorá predstavuje nový vietor na slovenskej scéne, posiela do éteru skladbu a videoklip Priestor. Práve ten chce Sad Johny King poskytnúť každému, koho omrzel generický pop bez duše.

„Na slovenskej scéne je príliš veľa povrchnej hudby. Aj pop môže mať dušu a ponúknuť hlbšie a poetickejšie myšlienky či posolstvá, o čo sa s kapelou intenzívne snažíme. Je to výzva,“ tvrdí 23-ročná líderka kapely Mia.

Sad Johny King

Prvotina s príznačným názvom Priestor je vďaka svojmu zľahka elektronickému zvuku a speváčkinej unikátnej farbe hlasu tým správnym začiatkom hudobnej kariéry talentovanej štvorice. Zárukou môže byť aj to, že sa pieseň nahrávala v renomovanom bratislavskom štúdiu LVGNC u producenta Mareka Rakovického. Spoluprácu s ním si kapela pochvaľuje a do štúdia sa plánuje už čoskoro znova vrátiť.

K modernej popovej alternatíve kapela pripravila aj videoklip. O jeho celú výrobu sa postaral režisér Róbert Ludrovský. Zaujímavosťou je, že pre nápad so spomalenými zábermi bolo nakrúcanie trochu komplikované: „Róbert vymyslel, že do klipu zakomponujeme slow motion, v ktorých však budem spievať akoby v reálnom čase. Nakrúcali sme tak so zrýchlenou verziou skladby a dalo mi námahu tváriť sa pri tom vážne,“ vysvetľuje s úsmevom Mia.

Kapela odohrá ruka v ruke s debutom aj svoj prvý koncert, ktorý sa bude konať už 29. januára v bratislavskom Nu Spirit klube. Tu si každý, kto rád objavuje novú hudbu a drží palce obzvlášť tej slovenskej, môže Sad Johny King užiť dosýta. Štvorica avizuje viac vlastnej tvorby aj hudobného hosťa. Večer zakončí afterparty s DJ-om SA-MU-RAI.

www.facebook.com/sadjohnyking

Zdroj: Marek Majzon, PR manager, Sad Johny King