Sabina Křováková v novém klipu Noc i den: rocková dračice i éterická víla.

Po loňském vydání své první autorské desky „Sirkama“ představuje nyní Sabina Křováková nový klip. Ten vznikl k rockové baladě „Noc i den“ a natáčel se během jara na skalním útesu na Děčínsku. Singl Noc i den je plný protikladů a kontrastů, mezi nimiž osciluje právě Sabina, jednou jako něžná víla, podruhé jako rocková dračice, jednou v bezpečí zelené aleje, jindy v adrenalinovém horizontu skal.

Sabina Krovakova_klip_back_1

Natáčení klipu tak bylo skutečně adrenalinové, zejména jeho část, která probíhala na skále nad Děčínem, kam bylo třeba dostat nejen kapelu, ale i aparaturu, nástroje, ale především kameramana a techniku. Ten podal v rámci této části natáčení, která trvala téměř 6 hodin, opravdu kaskadérské výkony, kdy se pohyboval až na samotném okraji útesu.

„Z natáčení jsem měla radost a cítila se dobře, protože vlastně probíhalo v mém rodném městě Děčíně, na druhou stranu jsem se vždy bála výšek, a tak právě natáčení na skále patřilo mezi méně oblíbené momenty,“ směje se Sabina, čímž vlastně podtrhuje fakt, že i samotný vznik klipu byl stejně tak kontrastní jako celá skladba.

Sabina Krovakova_klip_white_1

Připomeňme, že autorkou hudby i textu k baladě „Noc i den“ je právě Sabina, která při jejím skládání vycházela z vlastní zkušenosti a prožitku. „Song vznikal v době, kdy jsem prožívala těžší období a byla plná protikladných pocitů, proto to střídání bílé a černé jako vyjádření střídání bílých a černých myšlenek, které se mi tehdy točily v hlavě. Každopádně jsem se písní snažila sdělit, že člověk má vždy vytrvat a že po temných mracích, pokaždé vyjde zase Slunce,“ dodává optimisticky autorka.

Sabina Krovakova_klip_white_2

Sabinu Křovákovou s kapelou mohou nyní fanoušci vidět na letních festivalech po celé ČR. Mezi nejbližší patří například Jazz Rock festival (23. července) nebo legendární Benátská noc (29. července). Léto pak pro Sabinu vyvrcholí v Praze na 3. ročníku Prague Harley Days, kde vystoupí v pátek 2. září večer jako hlavní hudební host.

www.sabinakrovakova.cz

Zdroj: Lenka Netušilová