Sabian Drum Battle 2014!

21.6.2014 o 19:00 hod vypukne v žilinskom SMERR music clube na Obchodnej ulici č. 1 (medzi budovou Europalace a elektrodomom NAY) unikátna klubová akcia s titulom SABIAN DRUM BATTLE 2014!

Klubovka je premierovým ročníkom súboja českých a slovenských amatérskych bubeníkov. Do súťaže sa mohol prihlásiť každý bubeník bez firemnej podpory, ktorý našiel odvahu zaslať organizátorom krátku video ukážku svojich schopností. Zaslané videá boli priebežne zverejňované na oficiálnom youtube kanáli SABIAN DRUM BATTLE: https://www.youtube.com/channel/UCtLGi13v444puKp6IKT7Kzg

Za približne mesiac svojej existencie stihol kanál prekročiť hranicu 22.000 zobrazení a rýchlo si našiel svojich odberateľov.

Spomedzi celkom 31 bubeníkov z ČR a SR, ktorí zaslali svoje video do súťaže, vybrala porota zložená z organizátorov, reprezentanta spoločnosti Sabian, Mariána Servu a Júlia Petrusa trojicu najlepších v zložení: Christopher Géci (Košice, 17 r.), Timotej Rajnoha (Žarnovica, 13 r.) a Maroš Pisko (Gelnica, 24 r.). Hlavné slovo pri výbere mali skúsenosťami ostrieľaní bubeníci Marián Serva a Július Petrus, ktorí v deň konania podujatia opätovne zasadnú do poroty, aby vybrali celkového víťaza premiérového ročníka SDB 2014. Tretím členom poroty bude gitarista Brian Baják, ktorý by mal ako nebubeník poskytnúť pocitový pohľad na dianie na pódiu. Finálovú štvoricu bubeníkov doplní Michal Latta (Snina, 20 r.), ktorého sociálne siete na základe hlasovania zvolili za svoju „divokú kartu“.

Pozrite si spoločné video finalistov, ktorí proti sebe 21.6.2014 naživo zabubnujú o celkové prvenstvo a ceny venované spoločnosťou SABIAN:

Finále prebehne v dvoch samostatných kolách, ktoré ponúknu zážitok z celkom štyroch súbojov.

Finalisti Vám predvedú svoje schopnosti v kategóriách Pop, Rock, Metal, Funk a Electro (dubstep & dnb) a k slovu sa dostane aj ničím nespútaný free style battle !

Aby toho nebolo málo, organizátori do programu akcie zaradili vystúpenia kapiel: UNDERDOSE (progressive grunge – nitrianska kapela bola nominovaná v kategórii „Nováčik roka 2012“ na ocenenie Radio_Head Awards Rádia_FM), THE LAMPIONS (progressive punk – živelná punková pohroma z Nižnej) a MASS PERCEPTION (alternative metal – žilinská zostava, ktorá nedávno v multikine Ster Century Cinemas Žilina premiérovala pravdepodobne najdlhší slovenský videoklip).

Zlatým klincom tohto bohatého programu bude bubenícky work shop predsedu poroty JÚLIA PETRUSA (Sabian/ Natal), ktorý v rámci svojej kariéry spolupracoval s menami ako Team, Elán, Liquid Boogie Roll, Steve Young a ešte mnohí ďalší…

Pre všetkých, ktorí budú po tejto mega porcii ešte schopní pokračovať organizátori pripravili after party pod taktovkou „technaře se srdcem rockera“ alias Dj MARS VERTIGO (Bristol / UK). Mars dopredu nič neprezradil a rozhodol sa, že až priamo na mieste zhodnotí, či publikum potrebuje do plachiet electro vietor alebo ešte viac bustrovaných gitár …

Vzhľadom na to, že sa jedná o premiérový ročník, organizátori sa rozhodli okresať vstupné na úplne minimum. Vďaka tomu môžete tento večer zažiť za neuveriteľných 2,50 €. Akcia sa začína o 19.00 hod. predstavením finálovej štvorice bubeníkov. Kompletný line – up bude zverejnený v priebehu týždňa na oficiálnom FB evente akcie: https://www.facebook.com/events/175689602626292/?fref=ts

sabian

Zdroj: Organizátor