S rodinou do kina na nádherný brazílsky animovaný film Chlapec a svet!

Distribučná spoločnosť Filmtopia prináša do slovenských kín brazílsky animovaný film Chlapec a svet (originálny názov: O Menino e o Mundo, réžia Ale Abreau, Brazília, 2013).

Premiéra filmu sa koná 10. októbra 2015 v A4 – nultý priestor v rámci festivalu brazílskych filmov Brazil Visual. Následne pôjde film s festivalom do Košíc a Piešťan. V priebehu ďalších mesiacov bude Chlapec a svet premietať sieť multiplexov Ster Century Cinemas pre základné a stredné školy a od novembra si film budú môcť pozrieť diváci v kinách po celom Slovensku. Pre žiakov základných a stredných škôl boli k filmom spoločnosťou FILMTOPIA vytvorené aj edukačné materiály, ktoré majú prepojiť film a výuku na školách na témy ekológie, postavenia umenia v spoločnosti či animácie.

BAW4

O filme

Distribučná spoločnosť FILMTOPIA prináša do slovenských kín jeden z najúspešnejších animovaných filmov posledných dvoch rokov. Film Chalpec a svet je ovenčený oceneniami z viac ako štyridsiatich prestížnych filmových festivalov. Najcennejšia je na ňom nádherná hra farieb, perspektívy a animácie doplnená o silný príbeh malého chlapca. Detskými očami hlavného hrdinu diváci zažjú dobrodružstvo putovania z brazílskeho vidieku do mesta za chlapcovým otcom, ktorý musel opustiť rodinu a odísť za prácou. Chlapcovi otec veľmi chýba, a preto prekonáva všetky prekážky i nástrahy, aby otca našiel a rodinu opätovne spojil. Na ceste zažije rôzne dobrodružstvá, nájde si nových kamarátov, psíka a zažije aj farbami hrajúci brazílsky karneval. Vydajte sa na pestrofarebný výlet po Brazílii s filmom Chlapec a svet!

BAW3

O režisérovi

Alê Abreu, brazílsky režisér a scenárista, debutoval v roku 1993 krátkym filmom Sírius na Anima Mundi, kde v roku 2007 mal premiéru i jeho prvý celovečerný film Garoto Cósmico (Vesmírny chlapec). V roku 2013 dokončil opät celovečerný film O menino e mundo (Chlapec a svet), ktorý mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Ottawe a získal viac ako 40 ocenení po celom svete.

Viac informácií na: https://www.filmtopia.sk/filmy/16/17/chlapec-a-svet/ https://www.facebook.com/events/455401661328063/

Film do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Filmtopia s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu a Cinema do Brasil.

Partneri: Portugalský inštitút, Veľvyslanectvo Brazílskej federatívnej republiky v Bratislave, Ster Century Cinemas, plutoon, filmpark, Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča

Mediálni partneri: RTVS: Rádio_FM, KINEČKO, Citylife.sk, Dieťa, Fifík, gregi.net, Zvonček, mamatata.sk, Maxík, rodinka.sk, Slniečko, cineville.sk

Zdroj: FILMTOPIA