S Davidom Kollerom o umení a nežnej revolúcií

Malý mestský festival s názvom 89-Ty prináša zaujímavé diskusie, koncert známeho českého muzikanta Davida Kollera i premietanie dokumentárneho filmu. Mesto Modra si opäť pripomenie výročie Nežnej revolúcie.

Príďte s nami osláviť Deň boja za slobodu a demokraciu. Festival 89-Ty je po ročnej prestávke späť a okrem dvoch večerných diskusií a premietania dokumentárneho filmu prináša aj koncert Davida Kollera – frontmana skupiny Lucie. David Koller Band odohrá v utorok 16. 11. 2021 fantastický koncert v Kultúrnom dome v Modre. Spevák, bubeník a skladateľ legendárnej kapely sa vracia na Slovensko so svojou kapelou. Skupina Lucie po dlhé roky plnila štadióny od Prahy po Košice. Po úspešnom návrate na veľké pódiá získala tiež ocenenie Anděl za svoj album Evolucie. David Koller však nie je muzikant, ktorý by si teraz pokojne sadol a užíval slávu. So svojím synom Adamom Kollerom, ktorý hrá na bicie nástroje a ostatnými členmi svojho bandu, sa vracia na Slovensko zahrať všetky svoje hity.

Festival je oslavou slobody, demokracie a humanizmu. Odkaz Novembra 1989 vnímame ako príležitosť diskutovať aj o súčasných kultúrnych a spoločensko-politických témach. Nadväzujeme na sériu diskusií, rozhovorov, premietaní a divadiel, ktoré v Modre už 5 rokov organizuje Artforum Pezinok a Kultúrne centrum, v spolupráci s Michalom Kaščákoma agentúrou Pohoda. Za finančnú podporu projektu ďakujeme Mestu Modra a kamarátom.

Program festivalu:

  • štvrtok 11. 11. o 19.00 h / Marína Zavacká, Historický ústav SAV – Totalitné režimy slovenských dejín, prednáška a diskusia; Kultúrny dom Modra, malá sála.
    Podujatie sa koná v režime OTP.
  • utorok 16. 11. o 18.00 h / Umenie a nežná revolúcia, naše pozvanie prijali David Koller, český hudobník, skladateľ, kultúrny aktivista a Maroš Pavúk, zakladateľ a majiteľ legendárneho hudobného klubu Bombura v Brezne. Rozhovor moderuje Michal Kaščák. Kultúrny dom Modra, malá sála.
  • utorok 16. 11. o 20.00 h / koncert David Koller Band, Kultúrny dom Modra, veľká sála * Vstup na koncert a diskusiu je povolený iba komplet zaočkovaným(KZ) osobám s platným očkovacím preukazom GreenPass. * Vstup do interiéru je povolený iba s respirátorom.
  • streda 17. 11. o 19.30 h / Filmová projekcia: Komúna (2020). Pozývame vás na slovenský dokumentárny film režiséra Jakuba Julényho venovaný zabudnutému životnému príbehu umelca, filozofa a politika Marcela Strýka premietnutý do osobných tragédií i víťazstiev predstaviteľov košického undergroundu. Kino Mier Modra.

Zdroj: TS