Ruskí kozáci sa po beznádejné vypredanom turné v roku 2008 vrátia ešte koncom tohto roka na Slovensko!

Štátny tanečný súbor „Ruskí kozáci“ je jednou z najlepších profesionálnych tanečných skupín v Ruskej federácii. Teraz prichádzajú na decembrové Slovenské turné vo viac ako 60 člennej zostave spolu so sólistami Alexandrovcov, konkrétne program doplnia : Národný umelec RF Gavva Valerij Nikolajevič a Národný umelec RF Štefuca Vasilij Ivanovyč.

Kto by nepoznal diela ako Kalinka, Cigánočka či Kaťuša, teraz však nabral program novú dimenziu aká tu ešte nebola. Bude to výber z toho najlepšieho, čo môžu Ruskí kozáci spolu s Alexandrovcami ponúknuť z hľadiska spevu a nenapodobiteľných tanečných choreografií.

Takmer dvojhodinový program môže byť nazvaný aj encyklopédiou života kozákov. Ten vyjadrujú neopakovateľnou scénickou formou, originálnymi kostýmami , veselými pesničkami a precítenými tancami, ktoré reprezentujú tradície a dedičstvo mnohých kozáckych regiónov od rieky Don a Čierneho mora až po Sibír a Ďaleký východ.

Súbor ponúka divákom fascinujúci a dynamický koncertný program. Podmanil si fanúšikov tanečného umenia vysoko profesionálnym prevedením kozáckych tancov, spojených s úžasnými akrobatickými trikmi prevedenými na špičkovej úrovni. Súbor je nazývaný „Veľký kozácky balet“, čo naznačuje blízkosť umelcov ku „klasickému“ štýlu a úroveň programu, ktorý obsahuje aj originálne ukážky rôznych kozáckych spevov.

Vstupné začína od 15 eur.

Program turné po mestách:
08.12.2011 19:00 – Mestská športová hala Nitra
09.12.2011 19:00 – Hant Aréna Bratislava(ŠH Pasienky)
10.12.2011 19:00 – Mestská športová hala Trenčín

Link na predaj vstupeniek:
https://www.ticketportal.sk/podujatie_search.asp?ID=12709

Ruski Kozaci

Zdroj: Koncerty I Produkcia
Publikoval: Redakcia GREGI.NET